Pentru copiii cu dizabilități: Centru de zi cu fonduri europene, la Târgu Neamț

1

Primăria orașului Târgu Neamț a accesat noi fonduri europene.

Vineri, 21 septembrie, primarul Daniel Harpa a semnat contractul de finanțare pentru proiectul numit „Reabilitarea Școlii nr. 6 Condreni și schimbarea destinației în centru pentru persoane cu dizabilități, oraș Tg. Neamț”.

Practic,  în cadrul proiectului pentru care s-a obținut finanțare europeană în valoare de peste 133000 de euro se va reabilita, moderniza și dota cu mobilier și echipamente specifice fosta Școală nr. 6 din Condreni astfel încât în cadrul acesteia să funcționeze un centru pentru copii cu dizabilități.

De asemenea se vor asigura utilitățile necesare și se va amenaja un loc de joacă pentru copii.

„Locația centrului va fi fosta școală din cartierul Condreni, clădirea urmând să fie reabilitată și modernizată în cadrul proiectului ce beneficiază de finanțare nerambursabilă.

Conform contractului, durata de realizare a proiectului este de 24 luni.

Mulțumesc colegilor mei, care s-au implicat și au lucrat cu profesionalism! Urmează depunerea unor alte proiecte spre finanțare”, a precizat primarul Daniel Harpa.

Pe lângă înființarea propriu-zisă a acestui centru, investiția va facilita accesul la servicii de bază a grupurilor minoritare și vulnerabile supuse riscului/excluziunii sociale (copii diagnosticați cu autism și sindrom Down).

Operaționalizarea investiției va fi asigurată de către Asociația ”Căsuța cu Miracole”, furnizor acreditat de servicii sociale, care a fost selectat inc adrul proiectului.

Proiectul „Reabilitarea Școlii nr. 6 Condreni și schimbarea destinației în centru pentru persoane cu dizabilități, oraș Tg. Neamț” a fost depus spre finanțare la Grupul de Acțiune Locală ”Ținutul Răzeșilor” în cadrul măsurii M2/6B – investiții în infrastructura socială pentru combaterea sărăciei și favorizarea incluziunii sociale și a obținut fonduri europene prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR).

Andreea Trăsnea

sursa foto: facebook Daniel Harpa

1 Comentariu
  1. Alex spune

    Deci ….. se poate!!
    Acum sa inceapa lucrarile la aceste proiecte cu fonduri europene!!
    Un proiect mai trebuie regandit acel al parcarilor. …. in goana dupa bani ati facut o nebuloasa totala. Ok sunt deacord cu parcarile cu plata dar nu vad rostul tuturor parcarilor facute pe strada principala cu autotaxare fiindca toate persoanele din strada principala au fost nevoite sa mute masinile in spatele blocului unde nu au fost amenajate parcari si automat un intreg calvar!!!
    Proiectul cu parcarile trebuie regandit cat mai repede si solitionat. Ar trebui sa mai treceti si printre blocurile unde nu ati amenajat parcari si sa vedeti ce se intampla!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate