Percheziții în Pipirig. Polițiștii au ridicat mai multe probe și au salvat o căprioară ținută în captivitate (IMAGINI)

0

La data de 13 februarie, polițiștii din cadrul Serviciului Arme Explozivi Substanțe Periculoase Neamț și cei ai Secției de Poliție Rurală Târgu-Neamț au pus în executare 3 mandate de percheziție pe raza localității Pipirig, la domiciliile a trei persoane, cu vârste de 42, 48 și 50 de ani, bănuite de comiterea de infracțiunii de braconaj cinegetic.

În urma perchezițiilor au fost descoperite și ridicate aproximativ 36 kg carne de vânat, mai multe trofee animale sălbatice, o armă neletală scurtă, supusă autorizării, mai multe cartușe, tuburi de cartuș și proiectile.

Totodată, la una dintre locații au fost identificate un mamiferul cu caracteristici similare mistrețului și un exemplar de căprioară, ținute în captivitate.

La data de 14 februarie, cu sprijinul reprezentanților Direcției Silvice Neamț căprioara a fost transferată într-un spațiu adecvat, în cadrul Rezervației De Zimbri și Faună Carpatină Dragoș Vodă, din localitatea Vânători-Neamț.

Cu privire la mamiferul cu caracteristici similare mistrețului, în condițiile existenței unor focare de pestă porcină, a fost notificată Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Neamț, în vederea stabilirii stării de sănătate a acestuia și luării măsurilor legale.

În cauză polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a întregii situații de fapt.

a transmis IPJ Neamț
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate