Personalul CPU Târgu-Neamţ: „În ciuda imaginii create recent, suntem o echipă pregătită să ajute şi să salveze vieţi”

4

Personalul Compartimentului de Primire Urgenţe (CPU) din cadrul Spitalului Orăşenesc SF. Dimitrie Târgu Neamţ a trimis la redacţia noastră un punct de vedere (adresat managerului unităţii spitaliceşti), ca reacţie la scandalurile apărute recent în spaţiul public.

Redăm mai jos textul integral:

„În urma apariţiei în mass media a unei sesizări anonime a unei doamne, asistent medical în cadrul CPU Spitalul Târgu Neamţ, după cum reiese din articolul de presă, prin care se aduce un prejudiciu de imagine atât domnului doctor Apostoae Florin, cât şi întregii echipe medicale CPU, vă transmitem următorul punct de vedere:

1.Colectivul medical din cadrul CPU este un colectiv unit, închegat, care funcţionează pe bază de comunicare şi respect, cei maimulţi dintre noi unindu-ne în vederea îmbunătăţirii actului medical, prioritatea noastră fiind salvarea vieţilor omeneşti.

2.Ne arătăm indignaţi faţă de afirmaţiile apărute în spaţiul public, referitoare la desfăşurarea activităţii în cadrul Compartimentului de primiri urgenţe şi ne delimităm total de poziţia exprimată în articolul intitulat “Efectele politizării: Oamenii lui îi spun >Împăratul<. Ne teroriza.”

3.Venirea domnului doctor Apostoae pe funcţia de manager s-a tradus prin efortul depus în înfiinţarea unui compartiment de primiri urgenţe după modelul spitalelor mari în care acesta a lucrat înainte de a veni la noi; prin atragerea de fonduri europene şi naţionale care au permis dotarea cu aparatură medicală modernă (monitoare de funcţii vitale, defibrilatoare, aparate de ventilaţie mecanică, aparate de radiologie, de ortopedie, videolaringoscop, tărgi radiotransparente), aparatură la care nu credeam că va avea acces un mic spital de provincie. În mandatele dr. Apostoae, calitatea actului medical a crescut, acesta implicându-se pentru atragerea de personal nou, spitalul nostru reuşind să atragă doi medici anestezişti, doi urgentişti, doi medici chirurgi, doi medici ortopezi, doi medici ginecologi, doi medici cardiologi, un medic nefrolog, un medic radiolog şi un medic de recuperare.

foto arhiva (lucari la CPU, anul 2013)

Am pus împreună cu dr. Apostoae bazele pentru un triaj funcţional al pacienţilor care ajută foarte mult la scăderea timpilor de aşteptare astfel încât aceştia să ajungă la consultaţii în funcţie de codul urgenţei şi nu de momentul sosirii la spital. Ca dovadă a unei buni colaborări şi a unui mediu unit în cadrul CPU, medicii anestezişti s-au oferit să efectueze gărzi în CPU deşi nu erau obligaţi să o facă. Mulţi asistenţi din alte secţii şi-au manifestat dorinţa de a lucra alături de noi în cadrul CPU. Am fi putut realiza toate aceste lucruri dacă am fi fost denigraţi, umiliţi sau terorizaţi?

Dr. Apostoae este implicat, prezent, niciodată nu s-a ferit de la a-şi îndeplini atribuţiile sau de a consulta pacienţii şi de nenumărate ori l-am solicitat să vină din timpul său liber la spital, acesta ajutând de fiecare dată.

După instituirea stării de urgenţă şi la începutul debutului epidemiei în ţara noastră, când plana incertitudinea şi sentimentul de insecuritate, acesta era primul care se oferea să recolteze probe de la pacienţii cu suspiciuni COVID-19.

Referitor la colegii noi, medicul Apostoae s-a implicat activ în formarea lor, prin prelucrarea protocoalelor şi procedurilor de urgenţă aceştia devenind în scurt timp adevăraţi profesionişti putând concura oricând cu angajaţii cu vechime, făcând faţă cu brio oricăror provocări.

foto arhiva

Tot acest medic, denigrat acum, a fost cel care a venit de acasă, din timpul său liber, pentru a salva un pacient aflat în stop cardio-respirator prin fibrilaţie ventriculară, iar după ce a reuşit să-l resusciteze, întrucât timpii de aşteptare a ambulanţei cu medic erau foarte mari, s-a urcat personal într-o altă ambulanţă şi a însoţit pacientul până la Iaşi acest lucru salvându-i viaţa pacientului. Niciunul dintre noi nu am asistat la momente în care dr. Apostoae să refuze să consulte vreun pacient, ba mai mult acesta este primul care merge să vadă pacienţii.

4.Compartimentul CPU, compartiment relativ nou, care astăzi funcţionează şi salvează vieţi este rezultatul muncii în echipă, rezultat al comunicării şi implicării. Ca dovadă a faptului că această echipă funcţionează stă şi numărul de pacienţi care în ultimii ani a crescut considerabil. Dacă în anul 2014 aveam cam 12000-15000 de pacienţi pe an, acum numărul lor depăşeşte 30.000.

5.Prin acest comunicat dorim să ne delimităm de acele persoane, care din motive personale denigrează imaginea doctorului Apostoae şi a întregului personal CPU, afirmând în presă fără susţinerea noastră, neadevăruri şi minciuni referitoare la modalitatea de desfăşurare a activităţii în CPU. În urma apariţiei acestor denigrări, unii din noi iau în calcul varianta de a se reorienta către alte unităţi medicale.

6.În această perioadă, atât de dificilă, când este important ca cetăţenii să aibă încredere în actul medical, vrem să transmitem pacienţilor şi familiilor acestora, că acest compartiment de primiri urgenţe, funcţionează în parametri absolut normali, iar noi ca echipă suntem concentraţi pe îmbunătăţirea actului medical şi că în ciuda imaginii create recent în mass-media, CPU Târgu Neamţ este o echipă pregătită să ajute şi să salveze vieţi.”

4 Comentarii
  1. Ana Maria spune

    Minciunică. Videolaringoscopul a fost primit alaltăieri de la asociația ‘Magic Camp’. Să nu se laude cu donațiile făcute alaltăieri!

  2. Mariam StefanDacă spune

    Adevărat profesionist Dr apostoae. De aceea a luat 4,50 la examenul de director al Spitalului Tg Neamț și că e rudă prin alianță cu Arsene primarul harpa a anulat examen.oare cum sau adunat semnăturile,nu prin presiune?

  3. Brustureanu spune

    Ăsta e cu dresul busuiocul ui !!!

  4. Cristina spune

    Au început pupin…. Ristii doctorului șpagă sa iasă la înaintare. Le e teama ca s-ar trezi fără împărat. Și ce s-ar face fără el? Cum ar mai lua șpagă de 15 lei pentru o injecție, 10 lei pentru o picătură în ochi, 20 de lei pentru un pansament? La CPU care nici măcar nu e CPU., e linie de garda au salarii de câte 7000 lei un asistent. Rușine sa va fie, care luați bani de la amărâții de bătrâni care aupensie de 600 700 de lei, și din care jumătate se duc pe medicamente.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate