Peste 1000 (!) de sancțiuni și 178 permise reținute pe drumuri nemțene, săptămâna trecută

1

În perioada 22-28 august a.c., la nivel județului Neamț, polițiștii Serviciului Rutier au acționat pentru creșterea gradului de siguranță a participanților la traficul rutier și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave.

Celor care au pus în pericol siguranța circulației rutiere, le-au fost aplicate peste 1.000 de sancțiuni contravenționale, fiind reținute 178 de permise de conducere și retrase 50 de certificate de înmatriculare.


În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 1.016 de sancțiuni contravenționale, dintre care 952 pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Dintre acestea, 342 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 25 pentru conducere sub influența alcoolului, 19 pentru depășiri neregulamentare, 7 pentru abateri săvârșite de pietoni, 24 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor sau vehiculelor și 599 pentru alte abateri rutiere.

Totodată, au fost reținute 178 de permise de conducere, dintre care 91 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 25 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice, 19 pentru depășiri neregulamentare, 16 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, 8 pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor și 19 pentru alte abateri rutiere

Polițiștii rutieri au retras 50 de certificate de înmatriculare, pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale.

Totodată, au fost constatate 10 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice.

***

Polițiștii rutieri vă recomandă să adoptați o atitudine prudentă, indiferent că sunteți conducător al unui vehicul sau pieton.

Respectați regimul legal de viteză !

Adaptați permanent viteza, condițiilor concrete din trafic!

Nu consumați băuturi alcoolice sau substanțe stupefiante dacă aveți intenția de a vă deplasa cu autovehiculul!

sursa: IPJ Neamț

1 Comentariu
  1. Agapescu Dragos spune

    Cred ca este o mare măgărie sa te lauzi ca ai făcut rău cuiva. Ma număr printre cei cu permisul suspendat și amenda – neacordare de prioritate la pietoni . S-a întâmplat pe bulevardul Chimiei in fata hotelului Ceahlău . S-a și documentat cu o camera amplasată intr-o mașina intr-un unghi studiat in așa fel încât mașina și pietonii sa poată fi văzuți in același timp pe zebra. Truc ieftin de film prost. Intenție vadita de a face rău și planul la amenzi ca sa se poată raporta ce am citit mai sus. Dar in spatele numerelor sunt oameni. Sunt șofer profesionist , rămân fără servici?
    Însă ce m-a impresionat negativ cel mai mult a fost satisfacția cu care “militianul” Buga Mihai mi-a aplicat sancționează. Parca revedeam secvențe din “Cel mai iubit dintre pământeni” in care torționarul zâmbește satisfăcut când își nenorocește victima.
    Rusine sa va fie, acțiunile de genul asta- campanie sa nenorociți oamenii – ma fac sa ma gândesc înainte de a da o mâna de ajutor pe viitor când poliția poate are nevoie. Distrugeți încrederea comunității in rolul pe care poliția ar trebui sa-l aibă !
    Mai aveți un drum lung de străbătut de la “ miliție” la “ poliție “!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate