Peste 600 de poliţişti nemțeni, la datorie în minivacanţa de 1 iunie

0

Peste 600 de poliţişti nemțeni vor acţiona pentru ca minivacanţa de 1 iunie să fie petrecută în siguranţă, iar manifestările organizate pe raza judeţului Neamț să se desfăşoare în condiţii optime.

Pentru perioada 01-03 iunie 2018,  la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamț au fost dispuse măsuri suplimentare pentru menţinerea ordinii publice, precum şi pentru asigurarea intervenţiei rapide la solicitări.

Poliţiştii de ordine publică vor acţiona, cu precădere, în zonele în care se organizează evenimentele la care se așteaptă un număr mare de participanţi, pentru a preîntâmpina faptele antisociale şi pentru a menţine un climat de siguranţă publică.

Poliţiştii rutieri vor monitoriza traficul rutier în vederea prevenirii evenimentelor grave şi fluidizarea traficului, fiind monitorizate în special traseele de deplasare aglomerate, DN 2, DN15, DN15C.

IPJ Neamț reamintește tuturor cetăţenilor să respecte indicaţiile poliţiştilor aflaţi în teren.

AVEŢI GRIJĂ DE BUNURILE PERSONALE, ATUNCI CÂND VĂ RECREAŢI!

În minivacanţă probabil că vă veţi relaxa la iarbă verde. Poliţia vă recomandă să acordaţi o atenţie sporită lucrurilor personale, pentru a nu fi prejudiciaţi!

Păstraţi mereu în raza vizuală, pentru supraveghere, pătura, banca sau locul în care aţi lăsat obiectele personale!

Încercaţi să lăsaţi întotdeauna o persoană de încredere la locul respectiv!

Nu lăsaţi obiectele de valoare – bijuterii, portofele, telefoane mobile – la vedere în autoturisme!

Pentru prevenirea furturilor din autoturisme, vă recomandăm să nu parcați autoturismul în zone neiluminate, să nu lăsați  autoturismul neasigurat și evitați să lăsați în autoturism bunuri de valoare care ar putea atrage atenţia hoţilor.

În cazul în care plecaţi de la domiciliu, pentru ca locuinţa dumneavoastră să fie în siguranţă, este bine să rugaţi un vecin de încredere să ţină sub observaţie casa şi să anunţe  imediat poliţia dacă observă o persoană suspectă care stă fără motiv în faţa uşii sau care încearcă să descuie uşa! Închideţi şi asiguraţi la plecare toate uşile şi geamurile casei şi nu lăsaţi în casă obiecte de mare valoare sau bani, acestea fiind principalele „atracţii” pentru hoţi.

Nu oferiţi informaţii necunoscuţilor despre bunurile pe care le deţineți sau despre vecini, nici măcar celor care susţin că sunt reprezentanţii unor instituţii, dar nu pot face această dovadă!

Nu comunicaţi date despre plecarea de acasă în convorbirile cu alte persoane sau pe reţelele de socializare.

ÎN CAZ DE NEVOIE, APELAŢI CU ÎNCREDERE 112 – APELUL UNIC DE URGENŢĂ! SUNTEM LA DATORIE.

sursa: IPJ Neamț

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate