Peste 770 de fermieri nemțeni afectați de secetă anul trecut, despăgubiți de Guvernul Ciolacu

0

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a virat sumele pentru despăgubirile aferente culturilor de primăvară, afectate de seceta din 2022, către direcțiile agricole județene, urmând ca în aceste zile banii să intre în conturile beneficiarilor.

Din suma totală de 280.588.065,59 lei, nu mai puțin de 4,751,087.72 lei ajung la cei 771 de beneficiari din Neamț, care au înregistrat pierderi semnificative din cauza secetei. Aceste despăgubiri au fost calculate conform proceselor-verbale de constatare și evaluare a pagubelor, astfel încât să reflecte cât mai fidel impactul asupra agriculturii locale.

Această inițiativă reprezintă un pas important în sprijinirea fermierilor și în menținerea stabilității în sectorul agricol. Schema de sprijin acoperă culturile de porumb, floarea-soarelui, soia și mazăre, toate fiind afectate în mod semnificativ de seceta din 2022..

Daniel Vasilică Harpa, președintele PSD Neamț, a subliniat importanța acestor măsuri de susținere pentru comunitatea agricolă din județul Neamț. „Astfel de inițiative demonstrează importanța guvernării responsabile și faptul că Guvernul Ciolacu este alături de voi. Sperăm ca aceste fonduri să vă fie de folos, să vă continuați activitatea agricolă cu încredere„, a declarat acesta.

Acest sprijin financiar vine în întâmpinarea dificultăților cu care s-au confruntat fermierii din Neamț și reprezintă un exemplu al angajamentului Guvernului Ciolacu față de binele comunității agricole.

Fermierii afectați sunt încurajați să se informeze în legătură cu procedurile de solicitare a despăgubirilor la sediul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale sau la oficiile agricole locale, astfel încât să poată beneficia de sprijinul cuvenit.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate