PETRICANI: Peste 1000 kg de deșeuri adunate într-o singură zi de voluntari

0

1040 de kilograme este cantitatea de gunoi selectiv strâns de voluntarii din comuna Petricani din natură, într-o singură zi.

Acțiunea a avut loc recent, în Ziua de Curățenia Națională și Globală. Cei peste 100 de voluntari au adunat gunoiul aruncat de necivilizați  în arealele naturale din jurul localităţii. (detalii AICI- click)

În urma procesului de sortare realizat de societatea Rossal, au rezultat 720 de kilograme de deșeuri reciclabile și 320 kilograme de deșeuri reziduale.

Organizator local a fost Primăria comunei Petricani, partener oficial al al campaniei „Let’s Do It, România” din anul 2017. S-a făcut, astfel, încă un pas important spre a păstra cât mai curată comuna Petricani.

„Ducem de doi ani o politică activă de prevenire a factorilor de risc, ce ar putea polua mediul înconjurător și afecta implicit sănătatea oamenilor.

Prin intermediul acestei campanii am tras un semnal de alarmă asupra importanței colectării selective și a depozitării deșeurilor în spații special amenajate, conforme standardelor impuse de UE”, precizează Ticușor Vasiliu, primarul comunei Petricani.

Acesta, împreună cu viceprimarul Ioan Cristian Apostol, continuă să fie un exemplu pentru comunitate, căci nu s-au sfiit să participe activ la acțiune și să adune gunoiul alături de ceilalți voluntari.

„Mulțumim tuturor celor care au fost alături, datorită lor comuna noastră este mai curată!”, transmite viceprimarul Ioan Cristian Apostol.

Autoritățile locale îndeamnă toţi petricănenii să menţină curăţenia şi să arunce deseurile în zonele special amenajate.

Andreea Trăsnea

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate