Pipirig: Centru civic modernizat cu fonduri din bugetul local (FOTO)

4

Locuitorii comunei Pipirig au acum un centru civic modernizat, iar gradul de siguranță a crescut. Recent, s-a făcut recepţia unor noi obiective de investiţii care au vizat atât lucrări de betonare a şanturilor pe tronsonul rămas nemodernizat de la DC 159 (Pipirig-Boboieşti) şi construirea de podețe, cât şi construirea de alei pietonale.

Tot pentru creșterea siguranței, a fost instalat sistemul de supraveghere video în tot centrul civic, în faţa liceului, la baza sportivă, la căminul cultural.

S-au făcut marcaje rutiere și s-au montat indicatoare luminoase în dreptul şcolilor, astfel încât elevii, părinţii şi profesorii să fie ȋn siguranță.

Toate investiţiile au fost realizate din fonduri proprii, ceea ce demonstrează încă o dată că se pot face multe lucruri şi cu bani mai puţini, dacă bugetul local este gestionat eficient.         .

“Sigur că cele mai mari şi mai multe investiţii din comuna noastră se realizează prin proiecte cu finanţare europeană şi guvernamentală (şi avem multe proiecte aflate în diverse etape), însă reuşim să facem lucruri utile şi cu bani mai puţini, din surse proprii.

De exemplu acum, au fost construite şanţuri betonate şi podeţe pe un tronson din DC 159, s-au realizat alei pietonale, şanturi de scurgere şi captare a apei pluviale, s-au montat indicatoare rutiere etc. Centrul civic al comunei Pipirig este aproape tot timpul aglomerat, fiindcă aici sunt principalele instituţii locale, unde vin permanent cetăţenii şi tot aici este şi Liceul Tehnologic >Ion Creangă< unde învaţă elevi din toată comuna şi zilnic sunt peste 600 de elevi doar la şcoala din centru.

Aşadar, prin aceste investiţii am şi modernizat această zonă şi am crescut şi gradul de siguranţă a copiilor noştri.  

Chiar dacă Pipirigul este o comună care nu are venituri proprii foarte mari, iar noi nu am mărit deloc taxele și impozitele locale (cu excepția taxei de divorț, aşa că pe cei care au astfel de intenții îi rog să se mai gândească o dată, am reușit printr-o gestionare eficientă a banului public să alocăm sume atȃt din bugetul anului trecut, cât și din bugetul anului curent pentru finanțarea unor astfel de obiective”, a declarat Vasile Dorneanu, primarul comunei Pipirig.

Iată un exemplu că, atunci când banul public e drămăluit cum trebuie, investiții în beneficiul comunității nu întârzie să apară.

Andreea Trăsnea

 • Citeşte şi:

În sfârşit, acces la telefonie mobilă şi internet în satul PLUTON, comuna Pipirig (click aici)

4 Comentarii
 1. Chirieac spune

  De ce este marcat drumul pana la fosta brutărie , și pe boboiesti nu ?

 2. Alex spune

  Poate citeste acest articol si primarul din Tg. Neamt!!!

 3. Gigi spune

  De ce nu scrieti si despre satele din Marea Britanie? Altfel dc se numeste ziar targu neamt? Pune ziar boboiesti.

  Dar ca fapt divers, interesant cum presa tine propaganda

  1. Andreea Trăsnea spune

   ZiarTarguNeamt.RO se adresează în special celor din zona Târgu Neamț, adică orașul de sub Cetate și comunele arondate, inclusiv Pipirig.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate