Pipirig- Neamţ: Asfalt pe drumurile şerpuite ale Plutonului

0

Locuitorii satului Pluton din comuna Pipirig pot respira în voie aerul curat de munte, fără praf şi fără pericolul de a rămâne izolaţi de restul lumii atunci când plouă torenţial.

Vineri, 24 noiembrie, a avut loc recepţia finală a lucrărilor de modernizare a drumului comunal 158 Pluton şi a străzii Slatinei. Printre cei prezenţi, îi menţionăm de deputatul Dan Andruşcă, Vasile Dorneanu- primarul comunei Pipirig şi fostul primar al localităţii, Marcel Prună, viceprimarul Dan Bârgăoanu şi administratorul public Vasile Gavriliu.

Cu o valoare totală de peste 6.616.000 lei, proiectul a fost realizat în perioada octombrie 2014- noiembrie 2017, cu fonduri obţinute de la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene.

„Este o investiţie foarte mare. În afară de asfalt, satul Pluton, datorită reliefului, a necesitat şi foarte multe lucrări de îndiguire, gabioane, poduri, podeţe, ceea ce a dus la suma aceasta. S-a lucrat într-un ritm bun şi într-un mod profesionist. Este o transformare totală”, ne-a precizat primarul Vasile Dorneanu.

Potrivit fostului primar al localităţii, Marcel Prună, 25% din valoarea proiectului o reprezintă gabioanele- apărări de maluri. Investiţia atât de necesară pentru locuitorii satului Pluton este de altfel vizibilă pe tronsonul de drum modernizat. „A  fost o lucrare grea. Suntem în zonă de munte, iar când ploua torenţial… se rupeau foarte des. În 2008, când am intrat primar, podurile nu existau.

Când era cald, nu puteai respira. Când ploua, era noroi. Drumurile erau impracticabile. Eu sunt mulţumit că am putut face această investiţie, va fi de durată şi mulţumesc constructorilor, care au lucrat cu simţ de răspundere. Sunt mulţumit. Putem spune că Pluton e un sat unde s-a investit foarte mult”, a declarat Marcel Prună, fost primar de Pipirig.

După verificarea lucrărilor executate de firma câştigătoare (Conest SA). Deputatul de Neamţ Dan Andruşcă, reprezentant al nemţenilor la nivel central, s-a arătat mulţumit de investiţia efectuată.

„Merită aprecierea și considerația noastră toți cei care s-au implicat și realizat proiectul >Modernizare drumuri comunale în satul Pluton, comuna Pipirig, judetul Neamț<. Proiectul a fost început în anul 2014 sub coordonarea fostului primar Marcel Prună și finalizat în septembrie 2017 de actualul primar al comunei Pipirig Vasile Dorneanu cu susținerea C.J. Neamț, dar în mod special al domnului președinte Ionel Arsene. O investiţie majoră de care locuitorii satului Pluton aveau nevoie, o altă promisiune dusă la bun sfârşit cu sprijin financiar de la MDRAP”, a spus deputatul de Neamţ, Dan Andruşcă.

Garanţia lucrărilor executate în cadrul proiectului „Modernizare drumuri comunale DC 158 Pluton  0,020- 2.00km şi strada Slatinei, din comuna Pipirig, judeţul Neamţ”este de 2 ani.

Andreea Trăsnea

Cum arată drumurile din Pluton după modernizare şi detalii despre execuţia lucrărilor aflaţi de la ing. Constantin Boca- reprezentat al firmei constructoare Conest Iaşi,  în următorul material video:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate