Pipirig: un nou proiect a fost aprobat

0

La nivelul comunei Pipirig sunt întocmite și depuse spre finanțare sau sunt în implementare numeroase proiecte, atât prin programe europene, cât și naționale, proiecte care vizează modernizarea comunei în aproape toate domeniile. Cel mai recent proiect aprobat este proiectul ”Creșterea eficienței energetice a sistemului de iluminat public în comuna Pipirig, județul Neamț” .

Pe 15 septembrie 2020, Administraţia Fondului pentru Mediu a publicat prima listă cu proiectele aprobate în cadrul Programului Iluminat Public. Pe site-ul www.afm.ro poate fi consultată lista cu primele 27 de unități administrativ-teritoriale care vor beneficia de fonduri pentru modernizarea sistemelor de iluminat public prin înlocuirea corpurilor de iluminat având un consum ridicat de energie electrică cu corpuri de iluminat cu LED, precum şi achiziţionarea şi instalarea sistemelor de dimare/telegestiune care permit reglarea fluxului luminos la nivelul întregului obiectiv de investiţii.

Pentru acest program, finanţarea se acordă în procent de maximum 90% din cheltuielile eligibile.

primarul Vasile Dorneanu

”Deși aproape toată lumea este în campanie electorală, noi facem administrație. Zilele trecute am finalizat lucrările la un alt proiect pe iluminat, respectiv ”Modernizarea sistemului de iluminat public în comuna Pipirig, județul Neamț” prin care am modernizat pentru prima dată rețeaua de iluminat public din comuna Pipirig, prin montarea de corpuri de iluminat cu LED în toate satele de la drumul național DN 15 B: Leghin, Stânca, Pâțâligeni, Dolhești, Pluton, iar acum ni s-a aprobat un nou proiect prin Administrația Fondului de Mediu.

Este vorba despre proiectul ”Creșterea eficienței energetice a sistemului de iluminat public în comuna Pipirig, județul Neamț” pe care l-am întocmit în perioada aprilie-iunie 2020 și l-am depus pentru finanțare la Administrația Fondului de Mediu. Pe 15 septembrie, proiectul a fost aprobat. Consider că este un succes pentru comuna Pipirig, pentru noi cei care am lucrat la acest proiect, având în vedere că la nivelul întregii țări s-au aprobat doar 27 de proiecte, iar unul dintre ele este al comunei Pipirig.”, ne-a declarat Vasile Dorneanu, primarul comunei Pipirig.

Proiectul vizează creșterea eficienței energetice a sistemului de iluminat public prin înlocuirea corpurilor de iluminat cu consum ridicat de energie electrică cu corpuri de iluminat cu LED de pe cele două drumuri comunale DC 159 -satele Pipirig (Popeni) și Boboiești până sus la Dolea și DC 158 (satul Pluton, inclusiv străzile Agăpeni și Slatina). 

Mai mult, se vor achiziționa și sisteme de dimming/telegestiune, care permit reglarea fluxului luminos.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate