Planuri pentru dezvoltarea comunei Petricani, în 2019

1

Administrația publică locală din Petricani are planuri ambițioase pentru continuarea procesului de modernizare a comunei nemțene.

În următoarele rânduri, primarul Ticușor Vasiliu ne dezvăluie „ce am început în acest an, ce voi începe și ce vreau să finalizez până la sfârșitul anului curent, sau mai precis până la sfârșitul acestui mandat”:

primarul comunei Petricani, Ticuşor Vasiliu (stânga) şi viceprimarul Ioan Cristian Apostol (dreapta)

INFRASTRUCTURA

 • “Modernizare drumuri de interes local, in comuna Petricani, judetul Neamt”

Aceasta investiţie este în totalitate din bugetul local al comunei Petricani, valoarea fiind de 4,235,298.04 lei. Suma include proiectarea şi executia lucrării. In total sunt 9 străzi, lungimea totală fiind de 5 km. Această lucrare se va finaliza în vara acestui an şi se vor moderniza 2.5 km de străzi în satul Boistea şi 2.5 km în satul Petricani.

 • “Demolare si construire doua poduri noi din bettor armat peste raul Topolita, satul Petricani, comuna Petricani, judetul Neamt”

Pentru această investiţie avem semnat contractul de finanţare cu MDRAPFE, valoarea fiind de 3,320.12 lei. În acest moment este în licitatie proiectarea lucrării, urmând să scoatem la licitatie execuţia. Sperăm ca în toamna acestui an, cetăţenii din satul Petricani să se bucure de aceste două poduri, extrem de importante pentru locuitorii zonei “Cotroceni”.

 • “Modernizare drumuri de interes local, in comuna Petricani, judetul Neamt”

La aceasta investiţie avem momentan STUDIUL DE FEZABILITATE şi toate avizele necesare pentru obţinerea autorizaţiei de construire. Acest SF contine un număr de 26 de străzi în lungime totală de 11 km. Sperăm să îi găsim finanţare, să modernizăm si aceste străzi. Nu visez să asfaltez aceste străzi anul acesta, dar dacă reusesc acest lucru anul viitor sunt foarte bucuros. Valoarea proiectului este de 8,945,485.41 lei.

Mai sunt câteva investitii ce se vor realiza la drumurile si podurile din comuna noastră, pe cheltuiala Consiliului Judetean Neamt.

UTILITĂȚI

 • Anul trecut ne-am asociat șapte comune pentru a implementa un proiect comun „INFIINTARE RETEA DE DISTRIBUTIE GAZE NATURALE IN COMUNA PETRICANI, JUDETUL NEAMT”. Acum suntem la stadiul studiului de fezabilitate, acesta fiind un proiect mai amplu și mai costisitor. Este un proiect de viitor, speram ca la sfârșitul anului 2020 sa ajungă conducta cu gaz la toți locuitorii comunei noastre.

EDUCATIE

 • “Modernizare Scoala Gimnaziala nr. 1 sat Tolici, comuna Petricani, judetul Neamt”

Aceasta investitie este începută. Din cauza conditiilor de iarnă, s-au sistat lucrările, urmând să fie reluate când se va incălzi afară. Finantarea este de la MDRAPFE, valoarea acestui proiect fiind de 748,077.69 lei si se va finaliza până la sfârsitul lunii iunie.

 • “Modernizare Scoala Gimnaziala nr. 2 sat Tolici, comuna Petricani, judetul Neamt”

Este o investitie tot prin MDRAPFE, avem contract de finantare în valoare de 700.000 lei fără TVA. În acest moment este în stadiul de proiectare, urmând să scoatem la licitatie execuţia. Nădăjduim să terminăm această investitie până la începutul anului scolar 2019-2020.

 • “Reabilitarea, dotarea si darea in folosinta a unui centru comunitar integrat, in comuna Petricani, judetul Neamt”

Centrul Comunitar Integrat este o şcoală, un fel de after school, iar în interiorul acestuia va functiona şi un cabinet medical cu medic si asistent. Este un proiect cu finanţare europeană,, depus pe POCU şi finantat de către Ministerul Fondurilor Europene. Valoarea întregului proiect este de 3.5 miliarde de euro, construcţia şi dotarea valorând în jur de 750.000 lei. Momentan este scoasă la licitatie constructia acestui centru, iar în septembrie se va învăţa în el.

CULTURA  SI   SPORT

 • “Construire si dotare camin cultural in sat Petricani, comuna Petricani, judetul Neamt”

Căminul cultural este depus pentru proiectare si exectutie la Compania Naţională de Investitii. Noi am făcut Studiul de Fezabilitate si am scos  avizele de la instituţiile aferente. Valoarea acestuia este de 4,629,471.39 lei. Un termen aproximativ pentru finalizarea investitiei… nu ştim exact, deoarece CNI face proiectarea şi executia.

 • “De Crăciun, Acasă”

Sperăm să avem un buget bun în acest an, ca sa putem realiza a treia editie a concertului din a treia zi de Crăciun la Petricani.

 • “Infiintare spatiu public de agrement – teren de sport, in localitatea Boistea, comuna Petricani, judetul Neamt”

In acest moment se lucrează la proiectarea acestui teren. Finanţarea este din fonduri europene – AFIR 25.000 de euro, urmând ca diferenţa de aproximativ 40.000-50.000 de euro să o punem de la bugetul local al comunei Petricani. Şi această investiţie va fi finalizată până în toamna anului 2019, dacă licitatia la construcţie va decurge în parametri normali.

MEDIU

 • In colaborare cu Apele Române, pe finanţarea lor se va reprofila râul Topolita de la graniţa satului Târpeşti până la Râbâia-Petricani. Astfel, casele de pe malul Topolitei vor fi în siguranţă în caz că vin apele mari.

URGENTA

 • In colaborare cu o reţea de telefonie mobilă, vom construi o antena(releu) de distribuire a semnalului telefonic. Această antenă se va construi pe un deal în satul Tolici, la o înălţime de aproximativ 250-300 m, iar prezenţa acesteia să fie un real folos pentru posesorii de telefoane mobile din satele Târpesti si Ţolici, unde în prezent semnalul telefonic, în unele locuri lasă de dorit. Această antena sperăm să se construiască îm primăvara lui 2019, din discutiile care le avem noi cu reprezentanţii firmei de telefonie.

1 Comentariu
 1. Marina spune

  O sa curga numai lapte si miere, nici nu se poate altfel de la asa oameni de calitate!!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate