PNL a propus o lege în favoarea corupților. Să vedem acum cine mai este anticorupție și apără statul de drept!

0

Foarte multă ipocrizie din partea PNL.

După ce ne-au mâncat urechile cu ”hashtag rezist – Ordonanța 13, PSD partid de corupți, Dragnea dă legi pentru corupți” și multe altele, iată că PNL vine cu o inițiativă legislativă prin care orice corupt cercetat și trimis în judecată este lăsat să își păstreze postul, deci să lucreze în continuare la locul faptei ca să aibă tot timpul din lume și toate posibilitatile să acopere ce a făcut.

Bravo, PNL! Și voi arătați cu degetul spre PSD, dar iată că apărați corupții mai mult decât ei. 

Senatorul PNL Răducu Filipescu a depus la Parlament o propunere legislativă prin care funcţionarii publici să nu mai fie suspendaţi din funcţie dacă sunt trimişi în judecată pentru infracţiuni de corupţie şi de serviciu, infracţiuni care împiedică înfăptuirea justiţiei, infracţiuni de fals şi infracţiuni contra umanităţii, contra statului sau contra autorităţii.

Potrivit propunerii legislative, articolul 94, alin. (1), lit. m) din legea 188/1999 privind statutul funcţionarilor publici se abrogă.
În prezent, respectivul articol prevede că raportul de serviciu se suspendă de drept atunci când funcţionarul public este trimis în judecată pentru săvârşirea unei infracţiuni contra umanităţii, contra statului sau contra autorităţii, infracţiuni de corupţie şi de serviciu, infracţiuni care împiedică înfăptuirea justiţiei, infracţiuni de fals ori a unei infracţiuni săvârşite cu intenţie care ar face-o incompatibilă cu exercitarea funcţiei publice.

Ghinionul maxim al liberalilor este că această lege are șanse maxime să fie votată și de PSD și ALDE și uite cum cu mâna PNL se rezolvă o mare problemă a corupților din România.

Iniţiativa PNL a fost bine primită de liderul PSD, Liviu Dragnea. „Nu cred că este o idee rea pentru că trebuie să ne obişnuim şi cu  principiul de prezumţie a nevinovăţiei. Până când un om este condamnat, nu cred că trebuie să plece de la serviciu. Sunt de acord cu acestă propunere, susţinem”, a spus Dragnea, întrebat dacă va susţine proiectul de lege.

Închipuiți-vă… Vin mascații și prind funcționarul, directorul, șeful de serviciu etc. cu mita în mână și îl judecă în libertate pentru această fapta, iar el rămâne pe același post și face aceleasi lucruri încă vreo câțiva ani de zile până ce se termină procesul. Asta da lege liberală. Cu siguranță mulți simpatizanți liberali nu vor mai veni la vot la următoarele alegeri. 

Dacă ar fi venit din partea PSD această inițiativa ar fi fost jihad pe internet, se organizau proteste în stradă, era sfârșitul lumii. Ia să vedem acum, mai zice cineva ceva?
Acum e momentul să ne lămurim cu toții dacă avem de-a face cu o luptă anti legilor favorabile corupților sau o manipulare împotriva guvernării.

Pe cei care au comentat și v-au făcut capul calendar cu corupția și statul de drept la OG13 și cu alte ocazii, dar nu vor comenta și acum să nu-i mai băgați în seamă pentru că nu se luptă cu corupția, ci au alte interese și doar v-au manipulat și au râs apoi de voi. 

I.R.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate