Poftiţi la Iarmarocul de Toamnă! 20-22 octombrie, Târgu Neamţ

0

În perioada 20-22 octombrie, în orașul Târgu Neamț are loc cea de-a treia ediție a Iarmarocului de Toamnă.

Organizatorii și-au propus să reintroducă urbea de sub Cetatea în atmosfera târgului de odinioară, tocmai de pe vremea lui Nică cel șturlubatic.

În acest sens, au pregătit un program inedit, activități care vor avea loc de data aceasta în Parcul Central (lângă Casa Culturii), și nu în parcul Cetate, așa cum s-a întâmplat în edițiile anterioare.

Deși s-a schimbat locația, cele trei zile ale Iarmarocului de Toamnă vor fi învăluite de voia bună și bucatele gustoase, pregătite în ceaune fermecate.

Cu nenumărate obiecte unice vor fi prezenți meșterii populari ce dezleagă arta sacră a neamului străvechi. Vin la iarmaroc cu linguri de lemn frumos sculptate, bundițe cusute cu migală după indicațiile bătrânilor și multe alte minunății.

Gospodinele care încă n-a umplut cămara,vor găsi aici legume proaspete și fructe din livezile producătorilor locali, numai bune de îndulcit iarna geroasă. Bani să aibă, că produse naturale or să fie din belșug: brânzeturi alese, miere de albine, compoturi și dulcețuri de pe Valea Ozanei.

Gospodarii care au lăsat strugurii să se coacă sub razele soarelui de Brumărel aduc Must la teasc suficient pentru toți cei care vor dori să îl încerce.

Iar ca să fie lăsați să guste mustul dulce, domnii vor da frâu liber nevestelor să admire și să cumpere obiectele de îmbrăcăminte expuse în cadrul unui Târg de Blănuri.

Pentru cei cu suflet de copil, organizatorii propun concursul „Bostanul Șugubăț”, o competiție între cele mai spectaculoase felinare sculptate în dovleci.

Cei prezenți se vor lăsa încântați și de programul artistic pregătit pentru acest eveniment. În fiecare zi de iarmaroc, vor urca pe scenă diverși artiști locali, dar și invitați speciali (vineri, 20 octombrie- Cosmin Stan, sâmbătă, 21 octombrie- Fanfara 10 Prăjini, iar seara de duminică, 22 octombrie va fi dedicată folkului, prin prezența lui Adi Bezna, Vasile Mardare, Vanghele Gogu ș.a.).

Iată motivele pentru care e musai să veniți la Iarmarocul de Toamnă. 20-22 octombrie, în Parcul Central din Târgu Neamț.

Trebuie să știți și că în perioada desfășurării evenimentului, se va închide circulația autoturismelor pe  bvd. Ștefan cel Mare, porțiunea dintre Casa Culturii și Catedrala Adormirea Maicii Domnului. Traficul va fi deviat pe străzile Panazol și Serafim Lungu, ocazie de distracție pe două roti fără pericol.

Organizatorii evenimentului sunt A.P.D.T.N. Valea Ozanei și A.D.L. Eco Land, împreună cu Primăria orașului și Casa Culturii, ATOR Târgu Neamț, Fundația Culturală „Ion Creangă”, Asociația „Ținutul Zimbrului” si Colegiul Tehnic „Ion Creangă”.

Andreea Trăsnea

Vezi ce-a fost în ediţia din 2016 a Iarmarocului de Toamnă AICI

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate