Poftiţi la Iarmarocul de Toamnă! 20-21 octombrie, în Târgu Neamţ

0

În perioada 20-21 octombrie, la Târgu Neamț are loc Iarmarocul de Toamnă, ediția a IV-a.

Organizatorii și-au propus să reintroducă oraşul de la apa Ozanei în atmosfera târgului de odinioară, tocmai de pe vremea lui Nică a lui Ştefan a Petrei, descrisă de cărturari de-a lungul secolelor. Este un bun prilej de a fi reînviată şi pusă în valoare tradiţia culinară şi meşteşugărească a zonei, precum şi de a valorifica potenţialul cultural şi turistic al acesteia.

Iarmarocul de Toamnă se va desfășura în Parcul Central (situat lângă Casa Culturii).

Sâmbătă, 20 octombrie, atmosfera va în întreținută începând cu ora 13,00 de ansamblurile folclorice “Ozana”, “Ținutul Zimbrului” și “Plăieșii” și soliștii vocali Serena Andrei, Costin Stan.

În ziua de duminică, 21 octombrie, tot de la ora 13.00, organizatorii au pregătit un program de muzică uşoară, folck, dans modern – cu participarea artiştilor locali. Invitat special este Formaţia „Lotus” Piatra Neamţ.

Cele două zile ale Iarmarocului de Toamnă vor fi învăluite de voia bună și bucatele gustoase, pregătite în ceaune fermecate. Vor fi prezenți meșterii populari ce dezleagă arta sacră a neamului străvechi. Vin la iarmaroc cu linguri de lemn frumos sculptate, bundițe cusute cu migală după indicațiile bătrânilor și multe alte minunății.

Vor avea loc și concursuri pentru copii și gospodine.

Luați-vă prietenii sau rudele și intrați și voi în atmosfera târgului de odinioară, tocmai de pe vremea lui Nică a lui Ştefan a Petrei. La Iarmarocul de Toamnă, în Parcul Central din Târgu Neamț, pe 20-21 octombrie.

Proiectul este finanțat de Consiliul Județean Neamț. Organizatorii evenimentului sunt Asociația Valea Ozanei și A.D.L. Eco Land, împreună cu Primăria orașului Târgu Neamț și Casa Culturii, ATOR Târgu Neamț,  Asociația „Ținutul Zimbrului” și Puzzle OptimEast.

Andreea T.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate