Poliția Locală din Târgu Neamț a dat peste 250 de amenzi în patru luni

1

Din dispoziția primarului, Poliție Locală a orașului Târgu Neamț desfășoară periodic diverse acțiuni pentru constatarea și sancționarea faptelor care constituie contravenții.

Din păcate, aceste acțiuni sunt rar mediatizate. Presa locală nu mai este anunțată (ca în anii din urmă) despre desfășurarea acestor acțiuni, și, astfel, informațiile proaspete nu mai ajung la cetățeanul de rând.

Florin Tofan- sef Polița locală (stânga) și primarul Daniel Harpa (dreapta)- foto arhivă

Daniel Harpa- primarul orașului de sub Cetate s-a arătat însă dispus să ne furnizeze informații privind amenzile aplicate de Poliția Locală. Așa am aflat că, săptămânal, diverși indivizi certați cu legea și cu bunul simț, sunt sancționați pentru fapte de la aruncarea gunoiului în loc nepermis până la vandalizarea băncilor de pe stradă.

“În perioada 1 februarie- 31 mai 2019, Poliția Locală a orașului a aplicat amenzi în valoare totală de 50.975 lei.

Pentru cerșetorie, au fost sancționate 81 de persoane- majoritatea cu domiciliul în alte localități, dar care vin la cerșit pe raza orașului. Acest fenomen este unul greu de stârpit, însă noi continuăm campania de conștientizare >Spune NU cerșetoriei!<

Revin către cetățeni cu rugămintea să nu le mai ofere bani acestor persoane- asta îî ține pe străzi!, ne-a declarat primarul Daniel Harpa.

În baza OUG 195/2002 (care se referă la circulația rutieră, căruțași, opriri/staționări interzise, pietoni), Poliția Locală a “împărțit” 130 de amenzi în perioada de timp mai sus menționată, în valoare totală de 12.325 lei.

De asemenea, din 24 aprilie a.c., agenții de la Locală au la îndemână un “instrument” numai bun de folosit din ce în ce mai des:  o hotărâre de Consiliu Local pentru combaterea si sanctionarea faptelor ce constituie contraventii (HCL 52/24.04.2009).

bunuri distruse în Parcul Central

“Din situația întocmită de șeful Serviciului Poliția Locală, reiese că au fost aplicate 44 de amenzi în baza HCL 62/2019, în valoare totală de 15.650 lei. Acestea se referă, în general, la salubrizarea orașului, deteriorarea spațiilor din domeniul public al orașului. Vorbim de amenzi date de la aprobarea hotărârii în Consiliul Local  până la sfârșitul lui mai, așadar într-o singură lună.

În loc de sancționarea celor care, de exemplu, distrug spațiile de joacă ori aruncă gunoiul în locuri nepermise, aș prefera ca toți cetățenii să adopte un comportament civilizat și să realizeze că de fiecare dintre noi depinde aspectul general al orașului”, precizează primarul Daniel Harpa.

Potrivit acestuia, polițiștii locali vor derula și în următoarea perioadă o serie de acțiuni, centrate atât pe informarea cetăţenilor, cât și pe sancţionarea celor care se abat de la lege.

Și dacă tot sunt puși pe treabă, îndrăznim să venim și noi cu o recomandare, adresată  polițiștilor locali care preferă să tragă mașina la umbră și să admire cum adie vântul sau cum gonește Ozana la vale:

FACEȚI-VĂ DATORIA!

Cetățenii vă văd și, mai nou, vă și filmează. Nu e frumos să vă bateți joc de ce primiți, lunar, mură-n gură.

Vă știți voi care…

Stefana B.

1 Comentariu
  1. Adriean Sandu spune

    Pe un teren de cateva sute de metri patrati, situat intre strazile slt.Teohari si Oituz (deci, foarte aproape de centrul orasului) si care este lasat in paragina de foarte multi ani, pe langa alte buruieni a fost identificata si o buruiana extrem de periculoasa, numita AMBROZIE si care provoaca rinite si conjunctivite alergice, astm, urticarie, angioedem mergand pana la manifestari similare celor din socul anafilactic.Potrivit relementarilor legale (Legea nr.62/2018 privind combaterea buruienii AMBROZIA, in vigoare de la 17 martie 2018 si Hotararea Guvernului nr.707/2018 pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a Legii nr.62/2018, in vigoare de la 1 ianuarie 2019), responsabilitatea identificarii terenurilor infestate cu buruiana AMBROZIA revine autoritatilor administratiei publice locale care trebuie sa verifice anual terenurile de pe raza administratiei teritoriale a acestora, sa identifice proprietarii de terenuri unde au fost identificate focare de infestare si sa ii someze in timp util, astfel incat lucrarile de combatere sa fie efectuate conform prevederilor legale.Domnule primar, daca doriti ca aceasta localitate sa devina un oras turistic, va rog sa discutati despre aceasta problema in Consiliul Local si sa luati masurile legale care se impun, astfel incat aceasta pecingine hidoasa sa dispara de pe harta orasului nostru.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate