Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
duminică 22 septembrie 2019
  • :
  • :

Polițiștii din Neamț, cu ochii pe BAC și celelalte examene școlare

Inspectoratul de Poliţie Județean Neamț a dispus măsuri suplimentare astfel încât pe perioada desfăşurării examenelor să nu fie înregistrate evenimente care să afecteze siguranţa elevilor.

Întrucât în perioada 18 – 21 iunie a.c., se va desfășura Evaluarea Naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a, polițiștii Inspectoratului de Poliție al județului Neamț vor dispune o serie de măsuri în vederea asigurării unei intervenții operative atunci când se aduce atingere normelor de conviețuire socială prin acte, gesturi, manifestări și fapte antisociale. Polițiștii vor asigura și însoțirea transportului lucrărilor scrise de la centrele de examen la centrele zonale de evaluare.

De asemenea, în perioada 1- 4 iulie a.c., se vor desfășura probele scrise ale Examenului de Bacalaureat, fiind dispuse măsuri cu caracter preventiv, menite să asigure ordinea publică, astfel încât elevii să beneficieze de un climat de linişte şi normalitate în zona centrelor de examinare.

foto cu caracter ilustrativ (sursa: Jurnalul Prahovean)

În perioada următoare, urmează a se desfășura și Examenul național de definitivare în învățământ pentru cadrele didactice și Concursul național de ocupare a posturilor didactice din învățământul preuniversitar.   

Astfel, peste 160 de polițişti se vor afla în zona adiacentă instituțiilor de învățământ, precum şi pe traseele de deplasare înspre şi de la acestea, pentru depistarea şi dispunerea măsurilor legale față de persoanele care, prin comportamentul sau activitățile desfăşurate, ar putea afecta climatul de siguranță publică. De asemenea, polițiştii rutieri vor asigura fluidizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor rutiere şi a ambuteiajelor.

Inspectoratul de Poliţie al judeţului Neamț urează succes tuturor candidaţilor înscrişi la examen!

comunicat IPJ Neamț
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *