Polițiștii, în școlile din Oglinzi și Crăcăoani/ Săptămâna Prevenirii Criminalității

0

Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat diverse activități în unitățile de învățământ din Neamț, ce au avut drept scop informarea copiilor privind potențialele pericole și furnizarea de soluții prin metode educative specifice vârstei lor. 

La data de 3 iunie a.c., polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, cu sprijinul celor din cadrul Secției de Poliție Rurală Tîrgu-Neamț au marcat debutul acestui eveniment,  prin organizarea unor activități de informare pe linia prevenirii delicvenței juvenile și a victimizării minorilor la Grădinița nr. 2 Oglinzi din localitatea Răucești.

Polițiștii au dezbătut problematica siguranței personale și a conduintei preventive, sub deviza,,Împreună să fim mai buni!”, în vederea conștientizării elevilor asupra importanței adoptării unui comportament responsabil.

Pe parcursul activității, elevilor le-a fost prezentată trusa destinată cercetării la fața locului cu tehnica foto-video digitală, precum și echipamentele criminalistice necesare descoperirii tuturor tipurilor de categorii de urme existente în câmpul infracțional.

***

Prin intermediul aceluiași eveniment, elevii Școlii Gimnaziale ,,Gheorghe Săvinescu’’ Crăcăoani au avut prilejul să afle de la polițiștii Secției de Poliție Rurală Crăcăoani, cum pot adopta un comportament adecvat, în scopul prevenirii implicării în fapte antisociale.

În cadrul discuțiilor au fost abordate teme precum prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului, prevenirea bullying-ului și educație rutieră, elevii apreciind modalitatea interactivă de prezentare a acestora. În acest sens, polițiștii au prezentat cazuri în care au fost implicați elevii, ca autori sau victime ale unor fapte penale.

Pe durata desfășurării activităților au fost prezentate diverse materiale didactice și împărțite materiale educative, potrivit IPJ Neamț.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate