Poliţiştii locali din Târgu Neamţ, cu porţia de mâncare înjumătăţită

2

Cei 20 de poliţişti locali care patrulează pe străzile din Târgu Neamţ primesc şi anul acesta normă de hrană. Totuşi, suma a fost redusă la 15 lei pe zi, spre deosebire de cei 32 de lei pe zi cât primea un politist local în 2017.

Decizia a fost luată în şedinţa Consiliului Local de vineri, 16 februarie a.c.

Motivarea este una foarte simplă şi ţine seama că, „prin natura muncii depuse (efort fizic şi psihic prelungit), angajaţilor de la Poliţia Locală trebuie să li se asigure o hrană corespunzatoare”, aşa cum se întâmplă şi în cazul jandarmilor sau poliţiştilor.

Norma de hrană este aferentă zilelor calendaristice, calculată nominal pentru fiecare persoană în parte. Astfel, într-o lună cu 30 de zile, un politist local din Târgu Neamţ va primi 450 lei – „supliment” alimentar pe lângă salariu.

Cadrul legal pentru oferirea normei de hrană comunitarilor este prevăzut de Ordonanta de Urgenta a Guvernului Romaniei nr. 65/2014 , potrivit căreia:

autorităţile administraţiei publice locale pot acorda în limita bugetului aprobat, prin hotărâre a consiliului local, norma de hrană poliţiştilor locali conform prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 26/1994 privind drepturile de hrană, în timp de pace, ale personalului din sectorul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională, republicată cu modificările ţi completările ulterioare.

Andreea Trăsnea

2 Comentarii
  1. razvan dediu spune

    exista politisti locali in tg neamt?unde sunt ascunsi? sunt sub acoperire ca nu-i vede nici dracu prin oras? ce fac ei? de ce i-au salariu?

  2. Pandele spune

    Fug de frica lui Dolar.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate