Polițiștii nemțeni, cu ochii pe discoteci și baruri

0

În vederea asigurării unui climat corespunzător de siguranță civică, a prevenirii și combaterii mai eficiente a fenomenului de violență din zona discotecilor, barurilor și a altor unități de alimentație publică, în perioada 5-7 august, polițiștii nemțeni au fost angrenați în acțiuni punctuale.

Grup de politistiConducerea IPJ Neamț a suplimentat efectivele de poliție în acest weekend, atât pentru asigurarea ordinii și liniștii publice în cazul manifestărilor organizate de Ziua Muntelui sau prilejuite de sărbătoarea “Schimbării la față”, cât și pentru desfășurarea unor acțiuni de prevenire a violenței în zona barurilor, a discotecilor și în locurile cu risc criminogen ridicat.

În urma activităților desfășurate au fost aplicate 146 de sancțiuni contravenționale, majoritatea abaterilor constatate privind nerespectarea normelor de conviețuire socială, fapt pentru care au fost aplicate 77 de sancțiuni conform Legii 61/1991, în valoare de 11900 de lei.

Au mai fost constatate 42 încălcări de la normele privind legislația rutieră și 7 abateri la regimul economic, sancțiuni ce au cumulat amenzi în valoare de 16575 de lei. Polițiștii au verificat inclusiv modul în care deținătorii unităților alimentare publice, tip bar/club și-au asigurat paza ori au luat alte măsuri de securitate a persoanelor. Astfel au fost aplicate 7 sancțiuni conform Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor.

 

sursa: IPJ Neamț

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate