Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Polițiștii nemțeni, la datorie de Sf. Parascheva. Recomandări pentru șoferi:

Inspectoratul de Poliţie al județului Neamț  recomandă conducătorilor auto să respecte cu stricteţe regulile de circulaţie şi semnificaţia indicatoarelor referitoare la viteza de rulare

În  data de 14 octombrie a.c., creştinii ortodocşi o sărbătoresc pe Sfânta Cuvioasă Parascheva, iar în judeţul Neamț, în numeroase lăcaşuri de cult se celebrează acest eveniment religios şi se organizează activităţi cu participarea unui public numeros.   

Poliţiştii nemțeni vor acţiona cu efective sporite pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică  precum şi pentru prevenirea faptelor antisociale. De asemenea, poliţiştii rutieri vor acţiona pe drumurile publice pentru asigurarea fluidizării traficului dar şi pentru organizarea unor activităţi specifice asociate evenimentelor cultural – religioase.

Inspectoratul de Poliţie al județului Neamț  recomandă conducătorilor auto să respecte cu stricteţe regulile de circulaţie şi îndrumările agenţilor de circulaţie, în special  semnificaţia indicatoarelor referitoare la viteza de rulare.

Pentru o călătorie lipsită de evenimente neplăcute, polițiștii recomandă atât conducătorilor auto cât și pelerinilor care vor tranzita județul Neamț, adoptarea unei conduite preventive și totodată oferă următoarele sfaturi:

• Respectaţi regimul legal de viteză! Viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă unul dintre principalii factori generatori ai accidentelor rutiere.

• Conduceţi prudent, fără bruscarea comenzilor autoturismului, asiguraţi-vă temeinic înainte de efectuarea fiecărei manevre şi evitaţi depăşirile care, în condiţii de vizibilitate redusă şi carosabil umed, se dovedesc extrem de periculoase.

• Nu opriți sau staționați în locuri unde ar putea împiedica desfăşurarea normală a traficului rutier;

• Nu blocați calea de rulare a mijloacelor de transport public;

Pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia şi să traverseze numai după ce sunt siguri că o pot face în siguranţă. Este recomandat să evite, pe cât posibil, folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă.

IPJ Neamț
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *