Polițistul Ovidiu Busuioc, cetățean de onoare al orașului Târgu Neamț

11

Hotărâre excepțională au luat autoritățile locale din Târgu Neamț. Polițistul Ovidiu Busuioc devine cetățean de onoare al orașului!

Proiectul de hotărâre inițiat de primarul Daniel Harpa a fost aprobat în unanimitate de consilierii locali, întruniți în ședință de îndată joi, 9 august:

Se acordă titlul «Cetăţean de onoare al orașului Tîrgu Neamţ » Agentului șef de Poliție OVIDIU BUSUIOC pentru actele de curaj si devotament în slujba comunităţii ce au condus la preîntâmpinarea producerii de evenimente deosebit de grave în cadrul conflictului stradal din data de 5 iulie 2018.

După Joia Topoarelor, polițistul Busuioc a devenit cunoscut și apreciat de întreaga urbe de pe Valea Ozanei. De fapt, întreaga țară afla atunci cum agentul a intervenit de unul singur în răfuiala stradală a romilor, riscându-şi viața pentru a aplana conflictul.

Decizia oficialităților din Târgu Neamț vine oarecum în contrast cu un raport al Corpului de Control al MAI. Erou pentru locuitorii orașului, Ovidiu Busuioc ar putea fi sancționat disciplinar fiindcă nu ar fi acționat în conformitate cu procedurile interne (detalii aici- CLICK). Cu atât mai mult, este de apreciat faptul că edilul Daniel Harpa (polițist la rândul său, înainte de a deveni primar) nu s-a dezis de Busuioc și a rezonat cu opiniile locuitorilor orașului.

Dincolo de protocoale, cert este că polițistul Busuioc merită numit erou.  Decernarea titlului de Cetăţean de onoare al orașului Tîrgu Neamţ se va face în septembrie a.c., când este sărbătorit hramul urbei de sub Cetate.

Lex et Honor! Câteva date despre Agentul Șef de Poliție OVIDIU BUSUIOC:

S-a născut la data de 09.10.1975 în municipiul Iaşi. Este căsătorit, are doi copii şi locuiește în oraşul Târgu Neamţ.

În anul 2000 a absolvit cursurile Şcolii de Agenţi de Poliţie “ Nicolae Golescu” din Slatina, jud. Olt, fiind imediat angajat ca agent la Serviciul de Acţiuni Speciale din cadrul IPJ Iaşi. Este și absolvent al Facultăţii de Sport din cadrul UAIC Iaşi, promoţia 2008.

Din anul 2006 şi până în prezent, lucrează ca poliţist în cadrul Formaţiunii de Ordine Publică – Compartimentul de Siguranţă Publică şi Patrulare Poliţia Târgu Neamţ, jud. Neamţ. În toată această perioadă, a dat dovadă de colegialitate, respect şi sprijin faţă de colegii nou veniţi în colectiv.

Poliţistul se implică în pregătirea profesională şi realizarea indicatorilor de evaluare, fapt pentru care permanent a fost apreciat cu calificativul “foarte bun”. Pe timpul desfășurării întregii activități nu a avut nicio abatere și nu a încălcat prevederile legale.

Atunci când se impune acţionarea în situaţii de criză, Ovidiu Busuioc dă dovadă de stăpânire de sine şi are capacitatea de a lucra sub presiunea timpului şi găseşte imediat soluţii pentru rezolvarea situaţiilor neprevăzute.

În data de 05.07.2018 fiind de serviciu – schimbul II, a fost dirijat să intervină la un scandal în zona INTIM fără a se cunoaşte amploarea acestuia. La sosirea la faţa locului, agentul a constatat că între doua grupuri numeroase compuse din persoane de etnie rromă a izbucnit un conflict generalizat. Întrucât agentul de poliţie cunoştea insuficienţa forţelor din teren a intervenit prompt pentru a opri activitatea infracţională utilizând armamentul din dotare pentru somarea persoanelor implicate.

Prin atitudinea sa agentul a dat dovadă de curaj şi stâpânire de sine acţionând prompt pentru ca situaţia să nu degenereze pentru limitarea pagubelor produse şi reducerea de victime umane.

Prin motivația expusă, în semn de respect și apreciere pentru modul curajos de intervenţie al Agentului șef de poliție Ovidiu Busuioc care şi-a riscat viaţa în efortul de restabilire a ordinii publice, s-a propus și s-a aprobat să fie declarat ,,Cetăţean de onoare al oraşului Tîrgu Neamț”.

11 Comentarii
 1. Ee spune

  AM O SUGESTIE – DESFIINTATI ACEASTA RIBRICA FIE NU PUBLICATI COMENTARIILE FIE LE SELECTAȚI MOTTO- UL MAI L-ATI SCHIMBA CE DUPLICAT ?
  Admin: Ne pare rău, dar nu am înțeles sugestia dvs, încercați să comentați la subiect și în limba română. Mulțumim. Felicitări Ovidiu Busuioc!

 2. George spune

  Bravo lui! Om de ispravă! Dacă nu intervenea atunci între țigani cine știe ce s-ar fi întâmplat.

 3. Mihai spune

  O intrebare am si eu, acum ca e cetatean de onore, I-ati luat arma? Ca sincer, mi-è frica sa ies pe strada. Se credea Rambo de a facut ceea ce a facut, sau nu a gandit. Un om normal la cap, nu ar fi actionat asa de unul singur. Sau ceva nu stim noi?

  1. Claudiu spune

   cred că ai ceva problemuțe, dl a soluționat problema într-un mod decent.

 4. IONAȘCU GHEORGHE spune

  Felicitări și la mai mare,domnule Florin Busuioc.Meriți din plin acest titlu.

 5. Alex spune

  Cum poti ca primar sa faci un cetatean de onoare ca a intervenit intr-o batalie a rromilor cand tu ca primar declari ca nu a fost nimic grav la televizor si in presa locala???! Pai la Roman cati politisti de onoare sunt?? Dupa un articol scris de voi reiese ca acolo e macel intre rromi??

 6. Raluca spune

  Felicitări , Ovidiu Busuioc !
  Felicitări domnului primar Daniel Harpa !
  Respect pentru domnul Dumitru Coarnă !!

 7. ALEX spune

  RESPECT!

 8. ALEX LECU spune

  RESPECT!

 9. brustureanu spune

  felicitari tuturor care sunt la datorie in slujba comunitatii !!!

 10. Oana spune

  Sa fie sănătos

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate