Polițistul, prietenul elevilor de la CSEI Târgu Neamț [FOTO]

0

Prevenirea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor au fost temele principale abordate de către polițiști în cadrul unei întâlniri cu elevii Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă (CSEI) Târgu Neamț.

Marți, 19 februarie, polițistul de proximitate Mihai Rosca, împreună cu doi viitori agenți, Flavius Teodorescu și Cosmin Foșalău, au oferit o lecție inedită elevilor din clasele pregătitoare și I-IV.

„Domnul agent Roșca Mihai le-a prezentat informații privind combaterea traficului de droguri, precum și riscurile la care se supun în cazul consumului de stupefiante. Elevii au primit recomandări cu privire la regulile ce trebuie respectate pentru a nu deveni victime ale infracțiunilor de furt, tâlhărie și a celor comise cu violență (să nu discute cu persoane necunoscute, să evite deplasarea în locuri izolate sau întunecoase, să solicite ajutor în cazul în care se află în pericol, să adopte o conduită corectă pe drumurile publice, creșterea gradului de toleranță și respect în relațiile cu colegii și cei din jur”, a precizat prof. Mihaela Toma de la CSEI Târgu Neamț.

Activitatea cu tema „Polițistul, prietenul copiilor/ Violenta și delincventa juvenilă” s-a desfășurat în cadrul proiectului educational numit „Toți elevii au talent”, ediția a II-a.

Andreea T.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate