Pompierii de la Târgu Neamț, voluntari în acțiunea de împădurire [FOTO]

1

Pompierii își găsesc de lucru și atunci când nu au intervenții.

Recent, 25 de pompieri din cadrul Detașamentului de la Târgu Neamț au participat voluntar la o acțiune de împădurire, acțiune înscrisă în cadrul campaniei Luna Plantării Arborilor a Regiei Naționale a Pădurilor.

A fost prima dată, din câte știm noi, când pompierii târgoveți s-au alăturat Ocolului Silvic Târgu Neamț într-o astfel de „misiune”. Scopul salvatorilor – să atragă atenția populației asupra faptului că natura trebuie protejată, mai ales că în ultima perioadă pompierii s-au confruntat cu numeroase incendii de vegetație uscată.

“Ne-am dorit să ne implicăm activ la protejarea mediului înconjurător şi în afara misiunilor specifice. De asemenea, sperăm ca prin astfel de acțiuni, cetățenii să conștientizeze că efectuarea arderilor de mirişti, vegetaţie uscată şi resturi vegetale fără respectarea măsurilor specifice poate avea consecințe grave și să înceteze cu focurile de vegetație uscată”, ne-a declarat mr. Bodgan Burdulea, comandantul Detașamentului de Pompieri Târgu Neamț.

Militarii au plantat puieți de gorun.

Regenerarea pădurilor aduce doar efecte pozitive atât asupra vieţii noastre, cât şi asupra generaţiilor următoare.

Plantația s-a făcut în U.P. Plăieșu, u.a. 25 A. Suprafața totală a parcelei este de 11, 83 hectare din care 10, 83 regenerate natural și 1 hectar împădurit în primăvara 2019 cu o formulă de 6 gorun, 2 paltin, 2 fag, cu 5000 de puieți la hectar.

Sun îndrumarea personalului silvic,  pompierii de la Târgu Neamț au plantat aproximativ 1000 de puieți de gorun .

Le mulțumim pentru promptitudinea de care dau dovadă, atât în timpul serviciului, cât și în timpul liber!”, a transmis Niculina Moșneagu, inginer regenerare.

Iată un model de bună practică demn de luat în considerare.

Andreea Trăsnea

dolinex
1 Comentariu
  1. Alina spune

    De ce nu au fost luati la plantat si cei care primesc ajutoare sociale?
    De ce nu au luat si tiganii, care terorizeaza lumea in parcarea de la LIDL?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate