Pompierii, punct de lucru temporar la Mănăstirea Văratec

0

De sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, Mănăstirea Văratec- cea mai mare mănăstire de maici din România își serbează hramul. Sute de pelerini au ajuns aici să o cinstească pe Născătoarea de Dumnezeu şi să se roage în faţa icoanei făcătoare de minuni. Alături de ei sunt și pompierii  târgunemțeni, pregătiți să gestioneze situaţiile de urgenţă, în cazul în care acestea apar.

Pentru asigurarea răspunsului operativ la solicitările primite din partea cetățenilor, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” (ISU) al judeţului Neamţ desfăşoară o misiune de apărare împotriva incendiilor, în perioada 14 – 17 august.

Astfel, a fost înfiinţat un punct de lucru temporar, la Mănăstirea Văratec, prin destinarea unor mijloace tehnice de intervenţie şi efective pentru asigurarea măsurilor specifice din competenţă la obiectiv.

Aici, în perioada 15-16 august au loc manifestările religioase prilejuite de sărbătorirea hramului Bisericii „Adormirea Maicii Domnului”, iar în data de 17 august- manifestarea religioasă organizată cu ocazia canonizării Sfântului Gheorghe Pelerinul.

„În acest punct de lucru temporar îşi va desfăşura activitatea un echipaj de pompieri militari format din 5 subofiţeri (din care 3 paramedici) cu o autospecială complexă de intervenţie din cadrul Detaşamentului de pompieri Târgu Neamţ”, precizează purtătorul de cuvânt al ISU Neamț.

Pompierii salvatori sunt permanent la datorie, pregătiți să răspundă prompt nevoilor comunităţii, pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor calificat.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate