Prima tabără internațională de jurnalism la Târgu Neamț

0

Asociaţia Pro Democraţia Club Târgu Neamţ organizează în perioada 26-30 august 2015 prima tabără internațională de jurnalism la Târgu Neamț, în cadrul proiectului Realități românești, finanțat de către Ministerul Afacerilor Externe- Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni şi derulat în parteneriat cu Forumul Internaţional al Jurnaliştilor Români şi Asociaţia de tineret şi Cultură Astra Anenii Noi.

imagesLa această tabără vor participa 20 de tineri jurnaliști cu vârste între 18 și 35 de ani din R. Moldova, Ucraina și România, care vor participa la ateliere de lucru și dezbateri alături de formatori, printre care enumerăm pe Cristian Tabără de la TVR și Publika TV și Cornelia Cozonac de la Centrul de investigații jurnalistice din Chișinău. În fiecare seară a taberei va fi realizată emisiunea radio Realități românești, iar pe 28 august participanții vor face un schimb de experiență în Piatra Neamț la o televiziune regională, un ziar județean iar la Târgu Neamț la un radio județean.

Proiectul se derulează în perioada 20 august-31 octombrie 2015, iar două dintre rezultate sunt pagina de facebook/realități românești, care va fi asemenea unui portal de știri cu și despre românii din cele trei țări, realizat de către cei 20 participanți la tabără și emisiunea radio săptămânală, Realități românești, un grupaj de știri și interviuri.

Acest proiect este o continuare a proiectelor anterioare din 2011 și 2013, care priveau nevoile culturale ale etnicilor români din Ucraina, R. Moldova, Bulgaria, Serbia și Ungaria, derulate tot prin finanțările obținute de la Ministerul Afacerilor Externe- Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate