Primăria Petricani: Protejați-vă sănătatea în sezonul rece – Recomandări

0

Recomandăm populaţiei ca în perioada sezonului rece să respecte regulile de igienă pentru evitarea îmbolnăvirilor şi să se vaccineze antigripal.

Măsurile de igienă personală, precum spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, în special gripă. Consumați  alimente bogate în proteine, fructe şi legume.

În cazul temperaturilor extreme scăzute, evitați deplasarea în spații deschise și expunerea la frig. Dacă este necesară deplasarea în spații deschise, să se folosească mijloacele de protecţie adecvate (caciulă, mănuşi, fular).  Trebuie evitată expunerea prelungită a mâinilor și picioarelor la temperaturi scăzute pentru a preveni apariţia degerăturilor.

Este bine ca persoanele vârstnice, în special cele cu afecțiuni cronice cardiace și respiratorii, să evite deplasările şi frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele îmbolnăvirii sau apariţiei complicaţiilor afecţiunilor existente.

Pe timp de ger, o atenţie deosebită trebuie acordată şi copiilor: evitarea transporturilor pe distanțe lungi în vehicule fără posibilități de climatizare și neechipate corespunzător.

În cazul alterării stării de sănătate, evitați automedicaţia, iar bolnavii trebuie să se prezinte la cabinetul medicului de familie pentru tratament de specialitate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate