Chiar devin stresante sedintele de Consiliu Local de la Primaria Targu Neamt

0

Am fost din nou astazi la o sedinta de Consiliu Local la primaria Targu Neamt si nu reusesc sa fac nicio legatura intre galceava de la aceste sedinte din Targ si modul civilizat in care ar trebui sa se desfasoare o astfel de sedinta de Consiliu Local . Peste tot pe unde am fost la sedinte de CL, incepand cu Bucuresti si terminand cu Zanesti, nu vorbeste nici musca fara sa isi ceara cuvantul de la cel care conduce sedinta . Aici, la Targu Neamt, parca e balci. La fiecare cinci minute domnul consilier Arnautu are  ceva de completat , de corectat , de adaugat sau de comentat . Parca sunt la vecina mea de 70 de ani unde au mai venit 2 babe si se uita la telenovele si comenteaza fiecare faza .
Venim in ajutorul alesilor din Targu Neamt sa le amintim ca au un regulament de functionare pe care nu il respecta .
Capitolul III – Functionarea Consiliului Local SECTIUNEA 1: Desfasurarea sedintelor

Art. 36. 1. Dezbaterea problemelor se face in ordinea stricta in care acestea sunt inscrise pe ordinea de zi aprobata. Dezbaterea incepe prin prezentarea pe scurt a proiectului de hotarâre sau a problemei inscrise pe ordinea de zi, pe care o face initiatorul. Apoi se da cuvântul presedintelui comisiei de specialitate si, daca este cazul, sefului compartimentului care a intocmit raportul.
2. Dupa efectuarea prezentarilor prevazute la alin. (1) se trece la dezbateri.
3. Consilierii vor participa la dezbateri in ordinea inscrierii la cuvânt. Presedintele de sedinta are dreptul sa limiteze durata luarilor de cuvânt, in functie de obiectul dezbaterii. in acest scop el poate propune consiliului spre aprobare timpul ce va fi afectat fiecarui vorbitor, precum si timpul total de dezbatere a proiectului. Consilierul este obligat ca in cuvântul sau sa se refere exclusiv la problema care formeaza obiectul dezbaterii. Presedintele de sedinta va urmari ca prezenta la dezbateri sa se faca din partea tuturor grupurilor de consilieri. In cazul unor probleme deosebite se va aloca un anumit timp fiecarui grup de consilieri, in functie de marimea acestuia.

Art. 37. 1. Presedintele de sedinta va permite oricând unui consilier sa raspunda intr-o problema de ordin personal sau atunci când a fost nominalizat de un alt vorbitor.
2. Prevederile alin. (1) se aplica si in cazul in care se cere cuvântul in probleme privitoare la regulament.

Art. 39. Este interzisa proferarea de insulte sau calomnii de catre consilierii prezenti la sedinta, precum si dialogul dintre vorbitori si persoanele aflate in sala.

Art. 40. In cazul in care desfasurarea lucrarilor este perturbata, presedintele de sedinta poate intrerupe dezbaterile. El poate aplica sanctiunile stabilite de Statutul alesilor locali in competenta sa ori poate propune consiliului aplicarea de sanctiuni corespunzatoare.

Domnul Arnautu are motivele sale sa comenteze si asa e democratic, fiecare sa avem cate o opinie, dar tare bine ar prinde sa avem si putin respect unii fata de altii cand e vorba de activitati desfasurate din banii contribuabililor .
Rugam Primaria Targu Neamt sa  ia masuri si sa restabilileasca  ordinea si bunul simt in consiliul local, pentru ca ne e rusine noua fata de cititorii nostri sa le tot aratam galcevele alesilor intitulate sugestiv Sedinte de Consiliu Local .
Filmarea sedintei de azi de CL nu o publicam pentru ca daca atmosfera  ne-a deranjat pe noi sigur va deranja si pe o parte dintre cititori . Poate data viitoare va fi cineva care sa impuna ordinea in sala, sa putem publica si noi ce filmam la Consiliul Local .

Iosub Robert

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate