Primăria intenționează să vândă terenul de sub LIDL

0

Primăria Târgu Neamț intenționează să vândă terenul unde este situat supermarketul Lidl. Cumpărătorul va fi, cel mai probabil, retailer-ul Lidl, care se încadrează în dispozițiile Legii 215/2001 și beneficiază de un drept de preempţiune la cumpărarea terenului aferent construcţiilor deja existente.

Cel puțin asta reiese dintr-un proiect de hotărâre inițiat de primar, care va fi supus spre analiză și aprobare Consiliului Local în ședința extraordinară de joi, 11 mai.

Dacă legislativul târgnemțean va fi de acord, terenul în suprafață de 7839 mp va trece din domeniul public în domeniul privat al oraşului și se va acorda un aviz de principiu în vederea vânzării lui. În continuare, scenariul pro-vânzare presupune faptul că proprietarii construcţiilor existente (Lidl) vor fi notificaţi în termen de 15 zile asupra hotărârii consiliului local şi îşi pot exprima opţiunea de cumpărare în termen de 15 zile de la primirea notificării.

Potrivit aceluiași proiect de hotărâre, preţul de vânzare se stabileşte pe baza unui raport de evaluare, aprobat de consiliul local.

Rămâne de văzut ce vor decide aleșii locali. Cea mai mare curiozitate este însă motivul pentru care edilul vrea să vândă această suprafață de teren. Pe surse foarte credibile, am aflat că este vânzarea acelui teren este văzută ca un fel de „rău necesar”, iar banii vor fi folosiți pentru achiziționarea unui bun mult mai  important și indispensabil pentru orașul Târgu Neamț. Vom reveni.

Magazinul Lidl din Târgu Neamț s-a deschis în iulie 2014. În prezent, supermarketul plătește redevență pentru 14380 mp către administrația publică locală a orașului.

 

Andreea Trăsnea

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate