Primarul de Pipirig și-a luat mercedes cu fonduri europene!

0

Săptămâna aceasta, Primăria comunei Pipirig a implementat un nou proiect. Este vorba despre proiectul  ”Achiziție utilaj multifuncțional în comuna Pipirig, județul Neamț”, proiect finanțat prin fonduri europene.

V.Dorneanu- primarul comunei Pipirig, Neamț

Am întocmit acest proiect european în  perioada septembrie-noiembrie 2017 și l-am depus pe Măsura 2/6B, prin GAL Ceahlău, la OJFIR Neamț și, ulterior, la CRFIR Iași (Centrul Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale  Iași). După perioada de evaluare, în iulie 2018, am semnat contractul de finanțare.  A urmat procedura de achiziție, iar acum firma câștigătoare ne-a livrat utilajul.

Este un unimog U 318,4×4,  de la Mercedes Benz, dotat cu benă basculabilă, cu răspânditor (sărăriță) pentru material antiderapant, cu perie frontală și cu plug pentru deszăpezire în ”V”.

Valoarea totală a investiţiei este de 921.432,66 lei (echivalentul a 197.796 euro), fonduri europene”, ne-a declarat Vasile Dorneanu, primarul comunei Pipirig.

Comuna Pipirig este destul de întinsă, astfel că utilajul va fi folosit pentru accesibilizarea drumurilor din comunǎ.

De asemenea, iși va găsi rostul și în alte activitǎți necesare pentru creșterea calitǎții vieții ȋn comunitate: ȋntreținerea curentǎ a drumurilor ȋn perioada iarnǎ-primǎvarǎ: deszǎpezirea, prevenirea și combaterea poleiului – curǎțarea zǎpezii sau gheții de pe cǎile publice și menținerea ȋn funcțiune a acestora pe timp de polei sau de ȋngheț, prin executarea unor lucrǎri specifice sezonului de iarnǎ, curǎțarea platformei drumurilor de reziduri rezultate ca urmare a rǎspȃndirii materialelor antiaderente din sezonul rece ȋn scopul asigurǎrii circulației autovehiculelor și a pietonilor ȋn condiții de siguranțǎ), dar și ȋn perioada varǎ-toamnǎ (întreținerea platformei drumurilor: curǎțarea eficientǎ a pǎrții carosabile de noroiul adus de vehicule de pe drumurile laterale, asigurarea esteticii rutiere/toaletarea drumurilor: intervenții operative care constau ȋn mǎturarea  strǎzilor pentru curǎțarea acestora de gunoaie, paie și/sau noroi).

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate