Primarul de Târgu Neamț, distins cu diploma „Cel mai activ primar de oraș”

1

Daniel Harpa, primarul orașului Târgu Neamț a primit diploma de excelență pentru „Cel mai activ primar de oraș”.

Premierea a avut loc la cea de-a XXV-a ediţie a Adunării Generale a Asociaţiei Oraşelor din România (AOR), desfășurată în perioada 2-4 aprilie a.c., la București.  Deși în AOR  sunt înscrise peste 200 de orașe din întreaga țară, doar câțiva edili au primit asemenea distincții. Investițiile derulate în ultima perioadă de către administrația publică locală târgnemțeană  și eforturile depuse pentru schimbarea situației financiare a orașului din 2012 au contribuit, cu prioritate, la atribuirea diplomei  „Cel mai activ primar de oraş”.HARPA CEL MAI ACTIV PRIMAR DE ORAS TG NEAMT

„Într-adevăr, am fost unul dintre primarii apreciați pentru realizările din ultimii 4 ani de zile. S-a discutat și despre Târgu Neamț, având în vedere situația financiară din 2012 (când eram înglodați în datorii) și situația actuală, îmbunătățită prin eforturi greu de imaginat. S-a luat în vedere cele peste 30 – 40 de proiecte pe care le-am inițiat și care, în majoritate, au primit finanțare, începând de la drumuri, spital, Casa Culturii, învățământ, dar și modul de a aborda investițiie și dezvoltarea orașului.

Am fost apreciați pentru promovarea orașului Târgu Neamț la nivel national și nu numai, prin acele evenimente organizate anual, precum Zilele Cetății, Festivalul Medieval sau Festivalul de Datini și Obiceiuri de Anul Nou”, ne-a mărturisit primarul Daniel Harpa.

Edilul a ținut să precizeze că această distinctie o dedică  tuturor târgnemțenilor care au avut încredere în dânsul și că împarte bucuria cu întreaga echipă din primărie, alături de care muncește pentru proiectele de investiții.
La evenimentul menționat, celor peste 100 de primari veniți din toată țara li s-au alăturat principalii parteneri de dialog din cadrul ministerelor şi comisiilor parlamentare, inclusiv premierul Sorin Grindeanu și vicepremierul Sevil Shhaideh.

17692712_10154866073408941_347143836_oPe agenda de lucru a reuniunii s-au aflat problemele cu care se confruntă orașele din România și, implicit, autoritățile administrației publice locale, precum și căutarea de soluții, în dezbatere cu reprezentanții autorității publice centrale.

„A fost o dezbatere deschisă legată de viitorul administrației locale, legată de noua lege a administrației publice locale care va intra în vigoare cel târziu în luna iulie și grila de salarizare,  statutul alesului local și cel al funcționarului public. Pentru accesarea de fonduri europene, am avut o dezbatere cu doamna vicepremier Sevil Shhaideh, iar concluzia a fost clară: trebuie să accesăm cât mai multe proiecte europene. Sunt facilități pentru cofinanțarea lor, prin acel credit care a  fost aprobat prin Ordonanță de Guvern, de la Trezorerie, cu dobândă de 3% pe o per de 20 de ani. E un lucru îmbucurător, mai ales că nu ne permiteam cofinanțările necesare pentru toate proiectele, din bugetul local.

Sunt multe modificări și cred că se va rezolva o dată pentru totdeauna și problema responsabilizării funcționarului public și a aleșilor locali”, a conchis primarul Daniel Harpa.

Amintim că, în anul 2016, edilul de Târgu Neamț a fost distins de AOR cu diploma de excelență și trofeul pentru „Cel mai implicat primar de oraș în mandatul 2012-2016″.

Andreea Trăsnea

1 Comentariu
  1. Olguta Creanga Caia spune

    Domnule Primar, va iubim si va prețuim împreună cu enoriașii si copiii din Corul Angeli

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate