Primăvara, oglindită în expoziția de pictură semnată de Andrei Vasile- Vleju

0

La început de Martie, primiți primăvara în suflet admirând florile transpuse cu măiestrie pe pânză de artistul Andrei Vasile-Vleju. De Zilele Ion Creangă, la Casa Culturii din Târgu Neamț poate fi vizitată, gratuit, Expoziția de pictură „Primăvara mea”.

Expoziția reunește 23 de lucrări realizate în ulei pe pânză de către pictorul Andrei Vasile-Vleju (32 de ani) din comuna Agapia, județul Neamț

„Eu sunt pictor și de biserici, fac și icoane, și portrete. Aceasta este însă prima expoziție în afara propriului atelier, cu lucrări personale. Mi-a fost cumva frică de public, nu știam cum va reacționa.

Sursa de inspirație a lucrărilor expuse este, în general, natura. Însă, cum spunea Vincent van Gogh: >îmi visez picturile și apoi îmi pictez visele<„, ne mărturisește Andrei Vasile-Vleju.

Dacă doresc, vizitatorii pot achiziționa picturile îndrăgite. Poate mai puțin cea din imaginea alăturată- tabloul preferat al pictorului, numit „Fluturii Anei”: „L-am realizat după ce am cunoscut-o pe prietena mea, anul trecut, pe 4 martie.

De altfel, fiecare lucrare are ceva specific în compoziție și se leagă și de un eveniment din viața mea”, ne-a precizat tânărul artist plastic.

Expoziția de pictură „Primăvara mea”, de Andrei Vasile- Vleju, poate fi vizitată astăzi și mâine, între orele 9.00- 17.00, la Casa Culturii „Ion Creangă” Târgu Neamț.

Andreea Trăsnea

Expoziţia face parte din programul dedicat Zilelor Ion Creangă, editia a XLIX-a, eveniment organizat în perioada 1-3 martie de Consiliul Județean Neamț, Primăria și Consiliul Local al orașului Târgu Neamț, Complexul Muzeal Neamț, Casa Culturii si Fundația Culturală „Ion Creangă”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate