Programul de fertilizare in vitro a fost introdus în planul de măsuri economice şi sociale „Sprijin pentru România”

0

Grupul Senatorial PSD, din care face parte și domnul Alexandru-Răzvan Cuc, a anunțat ieri, 12 aprilie, că Programul de fertilizare in vitro a fost introdus în planul de măsuri economice şi sociale „Sprijin pentru România”.

Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Gabriela Firea, a declarat că proiectul care vine în ajutorul cuplurilor infertile este deja transmis pe circuitul de avizare şi în două-trei luni vor putea fi plătite primele decontări pentru proceduri de fertilizare in vitro.

„Extinderea acestui program la nivel naţional – FIV ‘O şansă pentru cuplurile infertile’ -, însemnând decontarea preţului întreg pentru procedura de fertilizare in vitro, este un proiect mult aşteptat.

A fost dezbătut deja cu societatea civilă, el a funcţionat cu rezultate bune în municipiul Bucureşti, unde s-au născut 556 de copii după 1.000 de astfel de proceduri”, a spus Firea într-o conferinţă de presă la Palatul Parlamentului, în care liderii coaliţiei au prezentat programul „Sprijin pentru România”.

Pachetul legislativ care să reglementeze noua propunere pentru procedura de fertilizare in vitro este deja pe circuitul de avizare și va fi realizat în comun de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse și Ministerul Sănătății.

Decontările se vor face în sistemul asigurărilor sociale de sănătate. Suma decontată pentru o procedură este de 4.000 de euro, în lei, la cursul zilei.

Condițiile cred că sunt foarte bune, pentru femei între 25 şi 45 de ani. Până acum se făceau deconturi pentru doamne de până la 40 de ani. S-a eliminat, de asemenea, acea condiţionalitate privind valoarea AMH, o analiză medicală care putea fi restrictivă pentru multe paciente. De asemenea, nu sunt condiționate procedurile în sensul numărului acestora, bazându-ne doar pe recomandarea medicală.

Acest proiect va intra în foarte scurt timp pe masa Guvernului, pentru aprobare. Ne bucurăm de susținerea liderilor coaliției de guvernare, de susținerea domnului prim-ministru și a domnului președinte al României.”, a transmis Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, pe pagina oficială a Grupului Senatorial PSD.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate