Proiect internațional cu și despre evenimente. 30 de tineri din şase ţări vin la Târgu Neamţ

0

 Un singur detaliu neluat în seamă poate transforma un eveniment reușit într-un dezastru de proporții. Cum să evite aceste situații vor învăța la Târgu Neamț 30 de tineri din șase țări, în preajma Festivalului Medieval.

Aici, la poalele Cetății Neamț, se va derula în perioada 25 iunie-3 iulie proiectul internațional „Youth –  Event Organisers”.

Implementat de Asociația Puzzle OptimEast, proiectul este finanțat prin programul Erasmus+ al Comisiei Europene.

„30 de tineri din 6 țări (Croația, Grecia, Polonia, Letonia, Turcia și România) vor ajunge în Târgu Neamț pentru a afla mai multe despre organizarea unui eveniment și pentru a organiza activități în cadrul festivalului medieval din perioada 29 iunie – 1 iulie”, precizează Viorela Chiper, președinte Puzzle OptimEast.

Scopul proiectului este de a dezvolta abilități organizatorice și digitale utile în implementarea de proiecte/ activități/ inițiative. Pornind de la acest scop se urmărește și creșterea interesului față de cultură și istorie și creșterea conștientizării implicării în comunitate.

Pe parcursul mobilității tinerii vor avea ocazia să înțeleagă ce înseamnă organizarea unui proiect sau eveniment, și etapele prin care trece, rolurile în echipa de organizare. „Tinerii, împărțiți în echipe, vor trece prin toate etapele de organizare ale unui proiect.

Timp de 3 zile, ei vor avea ocazia, pe lângă a fi implicați în evenimentul medieval care are loc la finalul săptămânii viitoare, și să intre în contact cu comunitatea locală, să împărtășească din cunoștințele și experiențele lor cu localnicii prin diferitele activități pe care le vor organiza sau la care vor lua parte.

Printre aceste activități se numără o vânătoare de comori (Medieval Hunt), o bibliotecă în aer liber, joculețe, ateliere, discuții, prezentări și povești pe temă medievală/ istorică/ culturală”, spune Viorela Chiper.

Proiectul internațional „Youth –  Event Organisers” le va oferi celor 30 de tineri participanți și oportunitatea de a-și îmbunătăți cunoștințele despre istorie, cultura și va contribui la creșterea stimei de sine.

Sperăm să fie și o experiență minunată pentru ei, să se bucure din plin de timpul petrecut în Târgu Neamț”, a conchis Viorela Chiper.

Andreea Butescu

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate