Proiectul „Econtează!” a fost finalizat, la Liceul „Vasile Conta” din Târgu Neamţ

0
O mică oază de natură a răsărit în curtea din fața Liceului „Vasile Conta” Târgu Neamț.

Spațiul, care se întinde pe o suprafață de 612 mp, a fost reamenajat într-un cadru natural adecvat, necesar activităților de învățare și recreare a elevilor. S-au plantat peste 65 de arbori naturali, au prins rădăcini și diverse flori multicolore și s-au montat trei pergole superbe. Acest lucru  a fost posibil datorită proiectului „Econtează!”, implementat în lunile aprilie- august  de Asociaţia Pro Democraţia Club Târgu Neamţ, în parteneriat cu Primăria Târgu Neamţ şi Liceul „Vasile Conta”.

Miercuri, 9 august, la sediul unității școlare a avut loc conferința de finalizare a acestui proiect ecologic. Au fost prezenți Cojocariu Karina-Ingrid Cojocariu -manager de proiect, Emanuel Sandu – asistent manager, Emanuel Bălan -responsabil implementare activităţi și Daniel Amihăilesei din partea Primăriei Târgu Neamț. Cu această ocazie, a fost prezentată și o carte proaspăt scoasă din tipar. Este vorba despre manualul pentru gimnaziu și liceu „EDUCAȚIE PENTRU MEDIU” (suport de curs optional). Publicația a fost realizată în cadrul proiectului „Econtează!” și dorește să aducă o abordare nouă în ceea ce privește modul de desfășurare și conținutul programelor educaționale. Astfel, vor fi promovate în rândul elevilor conceptele de Educație în natură și Educație prin implicare.

În cadrul proiectului „Econtează!” s-au desfășurat și două activităţi de educaţie ecologică: „Ne pasă de mediu!”, o activitate de informare şi conştientizare a protejării mediului și „Cercul Econtează!”,  ce a constat în înființarea cercului de ecologie la nivelul liceului. Elevii au fost şi vor fi astfel implicaţi în protejarea naturii, având posibilitatea de a-şi dezvolta o atitudine responsabilă faţă de mediul în care trăiesc, prin realizarea unor acţiuni de educaţie ecologică, de ore practice de biologie ş ecologie.

Proiectul este finanţat de către Fundaţia pentru Parteneriat prin programul Spaţii Verzi şi Mol România, având o valoare totală de 9772 de lei, din care 7612 lei- contribuție nerambursabilă și 2160 de lei – contribuția solicitantului.

Andreea T.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate