Puteți admira expoziția „Mănăstirea Neamț în cărți poștale ilustrate”, la Muzeul de Istorie și Etnografie Târgu-Neamț

0

În perioada 22 noiembrie a.c.- 30 aprilie 2022, Muzeul de Istorie și Etnografie Târgu Neamț găzduiește microexpoziția intitulată „Mănăstirea Neamț în cărți poștale ilustrate„.

  • Atestată documentar în anul 1407, Mănăstirea Neamț reprezintă un important monument de cultură bisericească pentru întreaga țară. Datorită faimei sale, dobândită de-a lungul secolelor, edificiul monahal a fost vizitat de mulți pelerini.

În ultimul secol, imaginea lavrei nemțene a fost imortalizată în numeroase fotografii și cărți poștale, devenite adevărate suveniruri și care au cunoscut o largă circulației atât în interiorul țării cât și în afara ei.

În vederea ilustrării și punerii în valoare a acestor mărturii istorice deosebite, Muzeul de Istorie și Etnografie din Târgu Neamț, sub egida Complexului Muzeal Național Neamţ, a realizat microexpoziția intitulată „Mănăstirea Neamț în cărți poștale ilustrate”.

Expoziția prezintă publicului emisiuni poștale ilustrate, circulate și necirculate, datate de la începutul secolului XX până în prezent, din colecția personală a muzeografului Stigleț Dumitru-Ionuț, se precizează pe site-ul Complexului Muzeal Național Neamț.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate