Centenar la Târgu Neamț: Puteţi viziona gratuit „Triunghiul morţii”

0

UPDATE: Proiecția filmului are loc începând cu ora 15.00.

––––––

Filmul românesc „Triunghiul morţii”, în regia lui Sergiu Nicolaescu, va putea fi vizionat GRATUIT la Casa Culturii „Ion Creangă” Târgu Neamț.

Proiecția filmului va avea loc joi, 1 noiembrie, de la ora 14.00.

Data nu a fost aleasă la întâmplare, fiind Ziua Vânătorilor de Munte. Evenimentul face parte din proiectul aniversar „Pe urmele eroilor din Primul Război Mondial”, pentru care Primăria orașului Târgu Neamț a obținut finanțare de la Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale.

Triunghiul morții a fost realizat în anul 1999, în regia lui Sergiu Nicolaescu, iar în distribuție îi regăsim pe Ilinca Goia, Valentin Teodosiu, George Alexandru ș.a.

Pelicula a însemnat o nouă pagină a filmului românesc, având la bază mari momente din istoria României. Acest film dezvăluie evenimentele din Primul Război Mondial, când România lupta pentru a redobândi Ardealul şi identitatea naţională. În acest film sunt prezentate momentele istorice care au făcut înconjurul Europei, cele de la Mărăşti, Mărăşeşti, Oituz, din vara anului de graţie 1917.

Prezintă şi povestea Ecaterinei Teodoroiu (interpretată de Ilinca Goia)- singura femeie din luptă. În film mai apar personaje importante ca Generalul Alexandru Averescu-jucat de Sergiu Nicolaescu, Regele Ferdinand- portretizat de Eusebiu Ştefănescu sau Regina Maria- jucată de Maia Morgenstern.

Proiecţia filmului durează  circa 160 de minute, timp pe târgoveții sunt invitați să-l dedice Centenarului Marii Uniri. Joi, 1 noiembrie, de la ora 14.00, la Casa Culturii „Ion Creangă”.

Văzând acest film, nu poţi să nu verşi o lacrimă pentru eroii români căzuţi în luptele pentru apărarea patriei. Lipsit de patimi naţionaliste, regizorul Nicolaescu arată aceeași compasiune şi soldaţilor germani căzuţi şi ei într-un război care se desfăşura la multe sute de kilometri de pământurile lor într-o acţiune militară ucigătoare şi dominată de orgolii imperialiste.

 

Andreea T.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate