Răuceşti: Dumitru Stan îşi lansează noua carte, ”TOATE DRUMURILE DUC LA BAIA”

3

Duminică, 25 iunie, de la ora 12.00, în Sala de festivități a Primăriei Răucești va avea loc lansarea cărții ”TOATE DRUMURILE DUC LA BAIA”, autor Dumitru Stan.

Evenimentul este prilejuit de împlinirea a 580 de ani de atestare documentară a comunei Răucești (1437 – 2017).

Dumitru Stan (n. 18 octombrie 1934) este fondatorul Asociației Naționale „Cultul eroilor“, filiala Răucești și autorul cărții Război Blestemat – o lucrare monografică de valoare documentară ce cuprinde o perioadă zbuciumată a comunei Răucești (1937- 1947)

Pentru munca depusă de a aduna documente cu valoare istorică şi reconstituirea unor momente  dramatice din istoria locală în cel de-al doilea război mondial, în urmă cu câțiva ani a primit titlul de Cetățean de Onoare al comunei Răucești.

Andreea T.

 • info: Sursa de pornire a acestui articol a fost o postare văzută, din întâmplare, pe facebook. Din păcate, autoritățile din Răuceşti, care organizează manifestările prilejuite de această sărbătoare locală, nu s-au obosit să anunțe/ invite jurnaliștii ZiarTârguNeamț.RO. N-o mai fac de câteva luni. Nu cunoaştem cauza, mai ales că ani întregi am scris, am filmat şi am prezentat multe din cele mai frumoase evenimente din Răuceşti, în mod gratuit.  Probabil că nu au nevoie de promovare pe singura publicație care se adresează în special locuitorilor din această zonă. Însă, atât locuitorii comunei, care citesc ZiarTârguNeamţ.RO, cât şi domnul Dumitru Stan, pentru toate eforturile depuse, pentru pasiunea pentru istoria locală și pentru toate datele de valoare pe care a reușit să le salveze din negura uitării, merită să promovăm (chiar şi dacă cei de sus nu vor) activităţile desfăşurate în această frumoasă comună nemţeană.

 

3 Comentarii
 1. Livia Stoian spune

  Bună ziua, aş dori foarte mult să pot lua legătura cu domnul Dumitru Stan pentru minunata carte Război Blestemat, bine’nțeles contra cost. Mi-aş dori tare mult să pot cumpăra această carte. Numele meu este Livia Stoian.

  1. Andreea Trăsnea spune

   Buna ziua. Intrebati la Primăria comunei Răucești.

   1. Livia Stoian spune

    Este o persoană anume de la care mă pot informa?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate