Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
duminică 22 septembrie 2019
  • :
  • :

Raze de soare în Ținutul Zimbrului [VIDEO]

Zimbrii în libertate din Parcul Natural Vânători Neamț profită iarna, în zilele friguroase, de fiecare rază de soare, blana închisă la culoare absorbind căldura razelor solare.

Se poate observa și în filmarea realizată de specialiștii Romsilva cum se bucură de o zi însorită în pădurile din parc:

Zimbri în libertate se bucură de soare în Parcul Natural Vânători Neamț din cadrul Romsilva

Zimbrii în libertate din Parcul Natural Vanatori Neamt profită iarna, în zilele friguroase, de fiecare rază de soare, blana închisă la culoare absorbind căldura razelor solare.Se poate observa și în filmarea realizată de specialiștii Romsilva cum se bucură de o zi însorită în pădurile din parc. La două secole de la dispariția sa, zimbrul a fost reintrodus în fauna țării în urmă cu șase decenii, primele exemplare fiind aduse în țară în 1958. Specialiștii Romsilva din cadrul Parcului Natural Vânători Neamț au eliberat acum șapte ani primii zimbri în natură. Acum numărul acestora a crescut la 38 de exemplare, 14 dintre aceștia fiind născuți în libertate. După o selecție riguroasă și o perioadă de acomodare, în fiecare an sunt eliberate în natură alte exemplare de zimbri.În ultimii ani, arealul turmelor de zimbri în libertate s-a extins la peste 40.000 de hectare. Tot în Parcul Natural Vânători Neamț mai sunt 16 exemplare de zimbru în semilibertate și 7 în captivitate.Parcul Natural Vânători Neamț, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și natural administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, este situat în nordul județului Neamț. Se întinde pe o suprafață de 30.818 hectare, din care 26.190 de hectare păduri, pe versanul estic al Munților Stânișoarei și Subcarpații Neamțului, acoperind bazinul Ozanei și al Cracăului. Parcul natural, inclus în prestigiosul ”Top 100 de destinații sustenabile”, este singurul loc din Europa în care există concomitent zimbri în libertate, semilibertate și în captivitate.Regia Națională a #Pădurilor – #Romsilva administrează trei nuclee de zimbri, la #Bucșani #Hațeg și #VânătoriNeamț cu un efectiv total de peste o sută de exemplare. ***** European Bisons in Vânători Neamț Nature Park, in #Romania. European Bison was reintroduced in Romania in 1958 and seven years ago, the first Europen Bisons were released in nature at Vânători Park Natural Park. At this moment there are 36 European Bisons at large, including 12 born free. National Forest Administration – Romsilva manages three European Bison cores, at Bucșani, Hațeg and Vânători Neamț, with more than 100 European Bisons. #DezvoltareDurabilă #AriiProtejate #ConteazăPentruViitor #Păduri #Silvicultură #România #Natură #Forests #Bison #EuropeanBison #wildlife

Publicată de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva pe Vineri, 25 ianuarie 2019

În Parcul Natural Vânători Neamț se derulează cu succes un complex program de eliberare în natură a zimbrului. Amintim că, în urmă cu peste 200 de ani, legendarul mamifer dispăruse din fauna României. Specia a fost reintrodusă de specialiști în 1958, iar primele exemplare au fost eliberate în natură în Parcul Natural Vânători Neamț în urmă cu șapte ani.

Parcul Natural Vânători Neamț este singurul loc din Europa în care există concomitent zimbri în libertate, semi-libertate și în captivitate. 

Exemplarele aflate în libertate sunt permanent monitorizate de specialiștii Romsilva, inclusiv prin dispozitive GPS. 

Microregiunea suprapusă peste Parcul Natural Vânători- Neamț este denumită Ținutul Zimbrului și a fost inclusă  în prestigiosul ”Top 100 de destinații sustenabile”– clasament internațional realizat de experți internaționali în turism sustenabil.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *