Recomandări pentru șoferi, în condiții de ninsori și intensificări ale vântului

1

Având în vedere condițiile meteo, polițiștii rutieri din Neamț vor acționa pentru fluidizarea și monitorizarea traficului, în vederea combaterii principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere.

De asemenea, polițiștii recomandă celor de la volan şi nu numai, să circule cu atenţie, să respecte semnalizarea rutieră şi semnalele poliţiştilor rutieri și, de asemenea, să se informeze din surse oficiale cu privire la starea drumurilor pe care intenționează să circule.

Polițiștii nemțeni vor acționa, în perioada următoare, pe drumurile naționale și județene, pentru a asigura desfășurarea traficului rutier în condiții de maximă siguranță.

Facem precizarea că, în condițiile unui carosabil acoperit cu zăpadă sau polei, viteza maximă admisă în exteriorul localităților este de 50km/oră, iar în interiorul localităților 30km/oră. În cazul producerii unui eveniment rutier, pe sectoare de drum acoperite cu zăpadă sau polei, culpa revenind și conducătorului auto care nu respecta aceste limitări.

În cazul în care sunteți nevoiți să plecați la drum, pentru a ajunge în siguranță la destinație vă recomandăm:

-utilizați anvelopele de iarnă, circulați cu prudență în condiții de iarnă,  folosiți luminile de întâlnire.

-asigurați-vă că farurile, lămpile de semnalizare și geamurile vehiculului sunt curate, iar ștergătoarele și instalațiile de climatizare funcționează.

– respectați indicațiile polițiștilor aflați în filterele rutiere.

– circulați cu prudență sporită, pentru a putea evita obstacolele;

– păstrați în mers o distanţă corespunzătoare între autovehicule;

– adaptați în permanență viteza de deplasare la condițiile meteo;

– utilizați în mod corespunzător sistemele de iluminare-semnalizare și climatizare-dezaburire, pentru a vedea şi a fi observaţi în trafic.

Consultați în permanență Centrul Infotrafic al Poliției Române, pentru a fi informați cu privire la starea drumurilor. 

În cazul în care vă aflați în pericol apelați numărul de urgență 112!

1 Comentariu
  1. Petru spune

    Pai cum va explicați de la Pipirig, Petru Vodă, Poiana Teiului curat ca în palmă ca ăia au dat cu sare, cu nisip și și-au făcut treaba… Iar la Târgu Neamț nu se mai topește zăpada… O fi sarea expirată? Ori nu ies cantitățile și tonele de nisip din foile celor responsabili?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate