Resfințirea Bisericii Sf. Haralambie

0

Duminică, 22 mai a fost resfințită Biserica Sfântul Haralambie din Târgu Neamț.

Slujba de resfințire și Sfânta Liturghie au fost săvârșite de ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, împreună cu un sobor de preoți și diaconi. La evenimentul religios au participat sute de credincioși, și nu au putut lipsi nici oficialitățile locale și județene, reprezentanți ai partidelor politice și candidați la alegerile locale.

Sfintirea Sfintei Mese a Altarului:


Dumnezeu a fost cu noi și timpul ne-a ajutat să înfrumusețăm această sfântă și dumnezeiască biserică, să-I redăm frumusețea ei initial. Astăzi se împlinesc 160 de ani și o lună fără două zile de când s-a sfințit această biserică, a spus preotul paroh Teoctist Caia.

Biserica a fost construită între anii 1853-1856. În ultimii ani, aici s-au făcut lucrări de consolidare, conservare și înfrumusețare: placarea Sfintei Mese cu marmură albă, înlocuirea tâmplăriei, înălțarea acoperișului cu 7metri, restaurarea picturii, poleilea cu aur a catapetesmei ș.a., cu contribuția enoriașilor, epitropului Traian Humulescu și a Primăriei Târgu Neamț.

Andreea Trăsnea

Operator imagine/ Editor montaj: Dacian Aniței

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate