Rezultat notabil obținut de o elevă din Târgu Neamț, la Concursul Național „Un condei numit fair-play”

1

O elevă din Târgu Neamț a obținut un rezultat notabil la Concursul Național de Literatură și Jurnalism sportiv intitulat “Un condei numit fair-play”. Este vorba despre Mihaela Apucăloaiei de la Liceul  “Vasile Conta”.

Sub îndrumarea prof. Roman Ioan- Romeo, eleva a câștigat premiul al II-lea la secțiunea “Poezie”, categoria 15-18 ani.

“Dacă ar fi să mă raportez strict la competiție, nu pot spune că a reprezentat o dificultate.

Tema în sine a însemnat, totuși, elementul de noutate, determinându-mă să ies din zona de confort (rezumată până atunci la natură și trăirile vieții afective) și să mă îndrept spre o zonă mai puțin cunoscută mie, cea a sportului.

Însă, adevărata provocare a fost să devin, preț de câteva versuri, conștiința unui atlet, să fiu intriga unui adevărat război între dorința de câștig și empatie, podium și întrajutorare, succesul temporar și adevăratele valori ale fair-play-ului”, ne-a mărturisit eleva Mihaela Apucăloaiei de la Liceul “Vasile Conta” Târgu Neamț.

Aflat la ediția a XVII-a, concursul “Un condei numit fair-play” a fost organizat de Comitetul Olimpic și Sportiv Român, prin Academia Olimpică Română, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale. “Concursul și-a dorit să descopere  și să valorifice potențialul creator al elevilor din ciclurile primar, gimnazial și liceal, stimulând exprimarea principiilor, idealurilor și spiritului olimpic”, precizează într-un comunicat de presă insp. șc. Elena Preda, purtător de cuvânt al ISJ Neamț.

Alți trei elevi din județul Neamț au obținut următoarele rezultate: mențiune, secțiunea Cronică/ Reportaj- Alexandru Munteanu și mențiune, secțiunea Proză- Daniela Fadei (elevi la Colegiul Național “Roman Vodă”, categoria 15-18 ani) și mențiune, secțiunea Proză- Fotea Maxim Raluca (elevă la  Școala Gimnazială “Nicolae Buleu” Mărgineni, categoria 7-10 ani).

Felicitări elevilor și cadrelor didactice!

Andreea Trăsnea

Mai jos, poezia „Războiul minţii”, scrisă de eleva Mihaela Apucăloaiei:

1 Comentariu
  1. GHEORGHE SIMON spune

    Felicitari, MIHAELA APUCALOAIEI !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate