Rezultatul controalelor efectuate de inspectorii de muncă în luna octombrie

0

        

În luna octombrie inspectorii de muncă au efectuat 320 controale, ocazie cu care s-au constatat 384 de deficienţe în domeniul relaţiilor de muncă şi al securităţii şi sănătăţii în muncă şi s-au dispus tot atâtea măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate, aplicându-se 199 de sancţiuni contravenţionale, din care 11 amenzi în cuantum de 245.500 lei şi 188 de avertismente contravenţionale.

Opt inspectori de muncă din cadrul compartimentului SSM (sănătate și și securitate în muncă) au realizat 133 vizite de control şi evaluare la unităţi economice şi au aplicat în total 171 de sancţiuni contravenţionale, din care 4 amenzi în cuantum de 21.500 lei şi 167 de avertismente contravenţionale.

La Inspectoratul Teritorial de Muncă Neamţ au fost comunicate 16 evenimente de muncă. Cauzele evenimentelor comunicate au fost: cădere de la acelaşi nivel, utilizarea necorespunzătoare a echipamentelor de muncă, accident de traseu şi circulaţie. Dintre evenimentele comunicate, unul  a fost mortal. Toate evenimentele comunicate sunt în curs de cercetare.

 În luna octombrie, nouă inspectori de muncă din cadrul compartimentului RM (relații în muncă) au controlat 187 agenţi economici şi au aplicat în total 28 de sancţiuni contravenţionale, șapte amenzi în cuantum de 224.000 lei şi 21 avertismente scrise pentru încălcări ale Legii nr. 53/2003 – Codul muncii, modificată şi completată.

De asemenea, în cadrul celor 125 de acţiuni de control privind munca nedeclarată, a fost depistat un caz de încălcare a  prevederilor legale privind stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată la angajator.

Pentru nerespectarea
prevederilor legale, un angajator a fost sancţionat cu un avertisment contravenţional.

Ca urmare a neconformităţilor constatate, au fost dispuse 213 măsuri şi au fost aplicate 28 de sancţiuni contravenţionale, șapte amenzi în cuantum de 224.000 lei şi 21 avertismente scrise.

La un număr de patru angajatori au fost depistate 11 persoane care prestau activitate nedeclarată.

Pentru nerespectarea prevederilor legale privind munca nedeclarată au fost aplicate patru amenzi în cuantum de 220.000 lei. Au fost dispuse 4 măsuri.

Pentru
nerespectarea prevederilor H.G. nr. 905/2017, au fost dispuse 38 de măsuri si
un angajator a fost sancţionat cu avertisment contravenţional.

În perioada de referinţă, angajatorii au încheiat şi înregistrat la ITM Neamț opt contracte colective de muncă.

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate