S-a dezumflat susținerea pentru Ionel Arsene dar totuși județul are nevoie de el

3

Pe modelul Gheorghe Ștefan și alții, venirea problemelor de natură penală au dezumflat cheful de susținere al celor care rupeau cămășile de pe ei în piața publică pentru Ionel Arsene.

Totul se întâmplă acum exact ca la Pinalty. Când a început să se audă zgomot de cătușe, toți apropiații erau cerc și scut în jurul lui. Când a luat primul mandat de 30 de zile ziceai că s-a dat alarmă de rupere a barajului de la Bicaz, toți evacuau zona, nu își mai aminteau cine i-a făcut șmecheri, iar slugile de odinioară parcă erau lovite brusc de amnezie și își aminteau așa ca prin ceață cine era cel căruia îi linseseră clanța ani de zile. Să ne mai amintim și de presa care era finanțată de Ștefan cum brusc s-a întors la 180 de grade ca mai apoi să îl lovească din toate pozițiile ?

Iată că istoria se repetă, iar la singurul articol din presa locală, care a susținut că este un abuz arestarea lui Ionel Arsene, singurul comentariu de susținere de la un coleg din politică este al domnului Vlad Marcoci, un politician care nu mai este în relații foarte cordiale cu Ionel Arsene.

Ce se va întâmpla mai departe cu PSD la Neamț este lesne de înțeles. Cei care munceau în jurul lui Arsene vor fi prea ocupați cu acoperirea golului lăsat de acesta pe linie administrativă, iar, nestruniți, unii din PSD au început deja să tragă sforile să se apropie cât mai mult de locul de președinte al organizației județene. În perioada care vine se va vedea lipsa unei echipe de profesioniști pe zona de situații de criză și totul se va destrăma pentru că cei lăsați în spate de Ionel Arsene în marea lor parte sunt din specia aceea de oameni care le știu pe toate și sting focul cu gaz.

Reîntoarcerea lui Ionel Arsene pe poziții de forță se apropie pe zi ce trece de o utopie pentru că, din păcate, nu i-a dat destulă putere niciunuia dintre oamenii lui și nimeni nu e recunoscut ca șef interimar acum. Cei care erau subordonații lui Arsene și aveau un cuvânt de spus în zona administrativă nu sunt băgați în seamă în zona politică și invers. Ca să nu mai spunem că sunt toți speriați de au ajuns să vorbească singuri în baie și să povestească cât de cinstiți sunt ei în speranța că serviciile au montat microfoane în toaletă și o să-i audă și mai ales o să-i creadă.

La acest moment, Ionel Arsene mai are încă susținerea sinceră a câtorva oameni a căror viață merge în continuare cu sau fără el, la care se adaugă și o duzină de oameni care sunt legați de cariera lui Ionel Arsene. În rest, mai toți stau pitiți, ba chiar unii au început să arunce cu pietre.

Tot ce este acum important pentru unii este să își poarte de grija carierei lor în varianta în care Arsene este terminat și pentru aceștia ar fi o surpriză ca Arsene să revină deoarece toate calculele sunt făcute pentru situația fără Arsene.

Este dezolant să vezi cum un om important pentru județul Neamț este decimat de oamenii în care a avut încredere și mai ales de lipsa de experiență a acestora.

Mulți se grăbesc să se bucure că a fost arestat un PSD-ist, dar dacă am putea lăsa la o parte patima am vedea că acest om este primul care a dus pe cineva de la Neamț în guvern. Bun, rău, deștept sau agramat, avem ministru de la Neamț care cu siguranță va face lucruri pentru județul lui de unde va mai dori voturi.
De asemenea ar trebui să vedem că totuși acest om, Ionel Arsene așa ”ciumat roșu” chiar s-a zbătut și a adus la Neamț foarte mulți bani și foarte multe proiecte în urma cărora se vor face lucruri de care avem nevoie toți: spitalul, șoselele, școlile, etc.

Dacă vrem vreodată să evoluăm ca specie cred ca ar trebui să învățăm să vedem și dincolo de hashtag, cuma roșie sau șosete. Ar trebui să învățăm să și apreciem ce se întâmplă atunci când se întâmplă bine pentru toată lumea. Faptul că Ionel Arsene a fost la locul potrivit și la timpul potrivit nu poate spune nimeni că nu a adus un avantaj clar pentru investițiile din județul Neamț.

Dacă Ionel Arsene va rămâne în continuare în arest și va primi mandat după mandat, multe dintre proiectele pentru Neamț vor rămâne nerealizate deoarece, cum bine a observat mai toată lumea, PSD Neamț este saturat cu incompetenți și oportuniști care habar nu au cum e ”jocul” la București. La asta se pricepea doar Arsene și indiferent dacă o făcea pentru orgoliu lui, pentru voturi sau pentru orice altceva, omul chiar a adus resurse și proiecte la Neamț mai mult decât oricare președinte de Consiliu Județean de până acum.

Dacă e vinovat sau nu asta va decide instanța și poate îl va achita sau poate îl va condamna, dar tare bine ar face judecătorii ca în cazul în care Arsene nu e un pericol social să îl judece în stare de libertate ca să poată să se ocupe până la capăt de proiectele demarate. Județul Neamț chiar are nevoie de aceste investiții.

Iosub Robert

3 Comentarii
 1. Un cetatean spune

  Interesant articolul, bun pentru cei care il vad pe fostul presedinte cj o victima. Dar sa incepem cu inceputul sau vorba dnul redactor doar 60 de secunde.

  1.El a condus partidul cu o mana de fier. Nu a fost un lider adevarat, ci unul fantoma. A impus persoane, contracte, lucrari dupa bunul plac fara transparenta, fara consultare. A impartit lumea in doua : restul si cei care ii culegeau firmiturile. La primul semn de slabiciune restul care au fost dati la o parte au atacat, iar cei cu firmiturile s au grabit sa se sterga la gura sa nu vada restul cum au mancat.

  2. Faza cu oameni incompetenti nu ma tine la popor. Ministrul Economiei a cazut in capcana timpului. Primul post de televiziune care a remarcat greselile de ortografie si s a apucat sa invete poporul si sa arate cate de idioti sunt politicienii a fost Antena3. 2008 cazul fetei dnul Basescu. Logic este ca te pregatesti sa ajungi ministru si performezi in cariera pana ajungi ministru, nu este un neica nimeni si pentru ca psd-ul numai are cadre te propune printr-o tragere la sort si ai castigat si esti emotionat si te balbai ca la loterie. Uitati-va la toti cei care au castigat la loterie ca nu se balbaie nici unul, fiecare stie ce va face cu premiul. De ce ? Pentru ca s au pregatit saptamana de saptamana sa castige premiul cel mare.

  3. Cariera de politician in Romania de confunda cu cea ,,pamblicar”. De ce suntem unde suntem ? Pentru ca presa s-a multumit cu firmiturile policitienilor. Un partid adevarat incepe cu o ,, constitutie interna” in care se regasesc principii, regulii, ideologie, etc. La noi avem un program de guvernare perfect facut de un nene care a facut…. a dres …. si pentru ca este perfect se ajusteaza din 6 in 6 luni prin modificare.

  Imi pare rau pentru articolul de mai sus din punctul de vedere al faptuluo ca exprima exact latura in care nu trebuie sa mearga romania/jurnalismul. Sustinerea coruptiei.

  P.S dimineata un ministru englez si a dat demisia pentru ca a intarziat 8 minute la sedinta parlamentului si nu a putut raspunde la o intrebare adresa de un parlamentar. Cred ca vedeti diferenta din politica locala si cea vestica.

  Cu respect, salutari si forta de munca dnul Robert Iosub
  Mi am permis sa scriu cele de mai sus in spiritul si litera legii, privind libertatea de exprimare, daca am ofensat pe cineva imi cer scuze.

 2. Alex spune

  Vand bilete de avion:
  Clasa I – Madagascar, Singapore, Panama, Serbia, Brazilia, Costa Rica
  Reduceri 90% – Irak, Siria, Afganistan, Libia.

 3. Pavel Gheorghe spune

  E adevarat ca nu e pericol public,dar la fel de adevarat e si faptul ca ar putea influenta ancheta. In mod sigur va fi eliberat din arest inainte de trimiterea in judecata dar asta dupa ce „regurgiteaza” tot. Oricum el e o piesa mica dintr un intreg mecanism. Cred eu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate