Saloane renovate din donații și sponsorizări/ Puterea exemplului la Spitalul din Târgu Neamț!

0

Puterea exemplului pozitiv dat dr. George Carp, director medical al Spitalului Orășenesc “Sf. Dimitrie” din Târgu Neamț, a prins rădăcini în comunitatea locală.

Tânărul medic anestezist nu demult venit la Târgu Neamț a început seria renovărilor saloanelor unde ajung pacienții la Secția Chirurgie, din bani proprii.

Surprinzător (sau nu), rând pe rând i s-au alăturat alte cadre medicale, apoi primarul, viceprimarul, city-managerul și consilierii locali de la PSD, plus consilierul local Maria Vrânceanu de la PNL.

Grație omeniei lor, sunt acum trei saloane renovate și modernizate la secția Chirurgie.

Era, într-adevăr, nevoie de o schimbare vizuală, dar și de un suflu nou care să dezmorțească lucrurile la spital… Ce au reușit să facă în câteva luni acețti OAMENI care au contribuit cu bani personali pentru a veni în sprijinul spitalului și al pacienților, am văzut și noi astăzi, când am vizitat secția de Chirurgie.

“Povestea a început prin renovarea unui salon din secția Chirurgie cu sprijinul medicilor și personalului medical. A fost un pariu între mine și domnul manager dr. Florin Apostoae. I-am spus că, dacă pot să fac o baie în salon, el trebuie să mă ajute cu materialele. Noi, personalul medical, am plătit manopera.

După primul salon renovat, l-am provocat și pe dr. ortoped Pătrașcu. Dumnealui a dat această provocare mai departe consilierilor locali, care ne-au ajutat cu manopera și materialele pentru acest salon (consilierii PSD), iar televizorul a fost donat de Maria Vrânceanu – consilier local PNL.

Mă bucură faptul că văd  o implicare din partea comunității și autorităților. Până la urmă, aceste saloane deservesc pacienților din Târgu Neamț și din comunelor limitrofe”, a precizat dr. George Carp.

Inițiativa directorului medical este demnă de toată aprecierea, la fel și faptul că oamenii din comunitate au reacționat și au pus mână de la mână pentru  a arăta că, dacă vrei, se poate.

“O dată cu provocarea făcută de dr. Carp, am reușit să renovăm trei saloane cu implicarea medicilor, a personalului medical și a factorilor locali. Încet-încet, sperăm să trecem și la celelalte care au rămas nerenovate. Ne bucurăm de faptul că spitalul a avut bani pentru finanțarea acestor proiecte- mă refer aici la infrastructură.  Partea de manoperă  a venit din donații și sponsorizări.

În continuare, vom încerca să finalizăm toată secția de Chirurgie, care va fi dotată cu paturi noi, cu  tot ce înseamnă mobilier nou. De asemenea, vom avea și aparatură nouă”, a declarat dr. Florin Apostoae, managerul Spitalului din Târgu Neamț.

Văd omenie în jur, și asta mă face să fiu optimist: Inițiativa dr. Carp-directorul medical al spitalului- de a începe renovarea unui salon la Chirurgie din bani proprii, implicarea managerului spitalului și a multor alte cadre medicale, atitudinea consilierilor locali PSD, care s-au alăturat și au continuat acest demers… Mulțumiri și felicitări tuturor celor care au arătat că le pasă, necondiționat!

Sper ca aceste exemple să fie urmate și de alți oameni de bine din Târgu Neamt!”, ne-a declarat primarul Daniel Harpa.

Și noi sperăm 🙂

Andreea Trăsnea

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate