Scaunul rulant electric, frântură de independență pentru beneficiarii Centrului de Îngrijire și Asistență Socială Târgu Neamț

0

Doi beneficiari ai Centrului de Îngrijire și Asistență Socială din Târgu Neamț, ambii cu handicap locomotor, au primit un cadou pe care și-l doreau de ani de zile. În urma demersurilor făcute de conducerea instituției, Consiliul Județean Neamț a alocat suma de 16.000 lei pentru achiziționarea a două dispozitive de mers pentru persoane cu handicap locomotor, propulsate electric.

Costel are 43 de ani și e la Centrul de Îngrijire și Asistență încă din 2002, după ce un accident rutier l-a făcut prizonier în scaunul cu rotile. Nu a renunțat însă la speranță, iar acum i s-a indeplinit dorința de a-și mări gradul de autonomie, de a se putea deplasa fără ajutorul altor picioare. A primit un scaun rulant electric cu care se poate plimba oriunde, fără însoțitor. Poate merge la biserică, poate ieși singur în curtea unității oricând vrea. Și asta însemnă, pentru el, o frântură de libertate.

Domnul Constantin, în vârsta de 80 de ani, încă nu i-a dat de capăt noului scuter electric primit de la reprezentanții Centrului de Îngriire și Asistență. Se obișnuise cu vechiul său scaun cu rotile, acum se cam încurcă în butoane, dar insistă și este sigur că tehnologia nu-l poate învinge:

Reporter/ Editor montaj: Andreea Trăsnea

Operator imagine: Dacian Aniței

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate