„Școala Lecturii”, singurul proiect din Neamț care a obținut finanțare nerambursabilă din partea AFCN

2

Proiectul „Școala Lecturii’, elaborat de Casa Culturii „Ion Creangă” Târgu Neamț, în parteneriat cu Biblioteca Orășenescă a primit finanțare nerambursabilă din partea Administrației Fondului Cultural Național (AFCN). Deși mai multe ong-uri și instituții din Neamț au încercat să obțină același lucru, proiectul ce va fi implementat la Târgu Neamț este singurul din județ care a fost declarat câștigător.

Valoarea totală a proiectului este de 48.000 lei. AFCN acordă 41.000 lei pentru implementarea proiectului, iar restul banilor necesari, 7000 lei, reprezintă cofinanțarea Casei Culturii și au fost alocați din bugetul local.

Scopul acestui proiect cultural este amenajarea unui club de lectură pentru tinerii cu vârste între 7-14 ani în incinta Casei Culturii „Ion Creangă” Târgu Neamţ. Timp de 5 luni (iunie- octombrie a.c.), așezământul cultural va găzdui activităţi de lectură specifice tinerilor, activităţi ce vor fi coordonate de către profesori colaboratori: lecturare de texte literare, identificarea personajelor poveştii lecturate, descrierea personajelor favorite, vizionare de filme, realizarea de desene cu scene din poveştile lecturate,  jocuri de rol, etc.

Proiectul cuprinde și activități de lectură în spaţii neconvenţionale, cum ar fi casele memoriale ale unor mari scriitori români, spaţii de joacă sau grădini publice.

Spre finalul proiectului vor fi organizate concursuri cu premii: lectura unui text şi înţelegerea lui, desene după text, realizarea unei mascote/logo care ulterior va fi folosită ulterior în promovarea clubului. Se va organiza și un workshop, scopul acestei activităţi fiind acela de a oferi tinerilor posibilitatea întâlnirii cu personalităţi culturale din mediul literaturii pentru copii.

Așadar, copiii din Târgu Neamț au prilejul de a-și petrece „altfel” o parte din timpul liber. Asta se și dorește prin implementarea proiectului „Școala Lecturii”: stimularea interesului pentru lectură pentru tinerii cu vârsta între 7-14 ani.

Proiectul „Şcoala lecturii” a fost depus spre finanţare la AFCN în cadrul concursului de proiecte culturale sesiunea II/2017, aria tematică – Promovarea culturii scrise. Dintre numeroasele proiecte, doar 12 din întreaga țară au obținut punctaj favorabil.

Andreea Trăsnea

2 Comentarii
  1. Buzdea spune

    Cum putem sa ne inscriem copii?

    1. Andreea Trăsnea spune

      Întrebaţi la Casa Culturii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate