Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
luni 14 octombrie 2019
  • :
  • :

Se deschid Taberele ARC, la Centrul de Agrement Oglinzi

Sâmbătă, 6 iulie a.c., începând cu ora 10.00, la Centrul de agrement Oglinzi din Târgu-Neamț va avea loc deschiderea celei de-a XI-a ediție a Taberelor ”ARC”.

foto arhivă

Programul de tabere ARC li se adresează etnicilor români (elevi, tineri, studenţi şi profesori) din ţările aflate în jurul graniţelor şi Balcani: R. Moldova, inclusiv regiunea transnistreană, Serbia (Voivodina şi Valea Timocului), Bulgaria, Ucraina (regiunea Cernăuţi, Odessa şi Transcarpatia), Albania, Republica Macedonia de Nord, Ungaria, precum și celor din diaspora de mobilitate (Italia, Spania, Grecia, Canada, Portugalia, Marea Britanie, Franța, Germania etc.).

Anul acesta, participanții au la dispoziție cel mai mare număr de locuri de până acum – peste 3.000. Taberele se desfășoară în serii consecutive, în perioada 1 iulie – 27 august, în centrele de agrement din Sulina, județul Tulcea, Oglinzi, județul Neamț, Căprioara, județul Hunedoara, și Săcelu, județul Gorj.

Prima serie de participanți la Programul de tabere ARC 2019 – tabăra Oglinzi, județul Neamț a început deja activitățile cu atelierele dedicate studierii limbii române, picturii, muzicii și dansurilor tradiționale românești.

Taberele ARC sunt un prilej de reconectare a elevilor și studenților români cu țara de origine, cu tradițiile, cultura și arta ce fac parte din cartea de vizită a României și a românilor de pretutindeni.

Organizatorii proiectului sunt Ministerul pentru Românii de Pretutindeni și Ministerul Tineretului și Sportului.

Andreea T.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *