Serviciile acuzate de colaborare cu politicienii

0

Dacă suntem obișnuiți să vedem spațiul public acuzații despre politicienii sau jurnaliștii care colaborează cu serviciile, iată ca am ajuns în momentul în care auzim de oameni din servicii acuzați că ar colabora cu unii politicieni pe care i-ar avertiza despre ce li se pregătește.

Să vă spunem cum stau lucrurile în opinia noastră. Studiind modul în care funcționează serviciile din mai toate țările este exclusă varianta în care într-un serviciu fie el și din România ar exista așa zise cârtițe care să lucreze în favoarea politicienilor, deoarece serviciile din România nu mai lucrează de mult securiști, ei au fost dați afara ca niște năpârci, au fost pensionați sau convinși să își schimbe meseria. La ora actuală serviciile din România chiar ocupă un loc de frunte în topul de gen din lume.

Ceea ce sunt tentați unii să definească ca fiind informații ieșite din zona serviciilor sunt de fapt scurgeri controlate de informații lăsate intenționat pentru a provoca discuții între cei filați sau pentru a stimula deconspirări și greșeli. De multe ori, serviciile secrete din lume mai scapă informații despre anumite teme și în scop de prevenție ca să îi sperie pe cei care se pregătesc să săvârșească infracțiuni. Așa fac toate serviciile și toți anchetatorii din lume chiar dacă nu există proceduri scrise în acest sens. De fapt, toți care au citit vreodată cum funcționeaza serviciile principale din lume au cunoștință și de aceste practici.

În general, cei din serviciile românești sunt patrioți ”fanatici” care pun pe primul plan interesul național, nu interesul unui politician care poate ajunge oricând la pușcărie și pentru libertate ar da în primire pe oricine. Cine crede că în România sau în altă țară europeană ”bunele relații” cu cineva din servicii sau din zona anticorupție le asigură spatele este doar un mare naiv și pe lista de naivi îi putem pune pe Adrian Nastase, Sorin Ovidiu Vîntu, Sebastian Ghiță, Elena Udrea și mulți alții.

Așadar, în opinia noastră tema ”cârtițelor” din servicii este una total pe lângă realitate. Este adevărat că vedem cu toții derapaje și din zona serviciilor, dar dacă le vom analiza la rece vom vedea că majoritatea au la bază doar excese de zel produse din patriotism ”fanatic” sau scăpari izolate imediat chiar de ”anticorpii” sistemului. Este posibil ca uneori să se mai defecteze și oamenii din servicii și să vadă pericole și amenințări în locuri unde ele poate nu sunt. Dar una e să acuzi paznicul că e mână în mână cu hoțul și alta e să îl acuzi că exagerează când pune curent electric pe gard.

Ca opinie personală nu prea îmi vine să ridic osanale serviciilor care nu găsesc nici acum soluții să potolească securiștii dați afară din sistem care vor în continuare să tragă sfori, să facă intrigi și să alimenteze intoxicări, dar asta e altă discuție care nu poate în niciun caz să reducă din respectul pentru munca acestor oameni. Dacă ne uităm pe geam și nu vedem comerțul cu droguri, dacă ieșim din casă și nu ne e frică de un jaf armat, dacă nu auzim de atentate și răpiri în România ca în alte țări, înseamnă că oamenii din servicii chiar își fac treaba și asta este cel mai important. Problema e că tot ce fac ei nu e cunoscut public, nu apare în comunicate de presă și nici nu sunt lăudati public pentru nico realizare chiar nici măcar atunci când salvează vieți.

Orice om cu o inteligență medie și fără absolut nicio cârtiță la DNA sau SRI ar putea să le spună fără să greșească la 90% dintre politicienii actuali că sunt în vizorul autorităților pentru că așa e. La ce clasă politică plină de bandiți avem, ai șanse minime să ratezi atunci când spui unui politician că e în vizorul unei instituții de forță si că poate fi arestat oricând.

Iosub Robert

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate