„Şi bunicul meu a făcut Unirea!”- amplu proiect educaţional, la RĂUCEŞTI

0

Joi, 17 mai 2018 membrii Cercului de Istorie „Cultul Eroilor” şi elevii din Şcoala Gimnazială nr.1 Răuceşti  participă la Sărbătoarea Naţională a Poporului Român – ZIUA EROILOR – sărbătorită ca în fiecare an de Ziua Înălţării Domnului.

Fiind an centenar al unirii, profesorul de istorie Anton Traian  a propus un proiect amplu sub titlul „Şi Bunicul meu a făcut unirea!!!”.

Scopul este de a sensibiliza tânăra generaţie şi a de a pune în valoare sentimentele patriotice şi naţionaliste a fiecărui român.

Orice dată sau eveniment istoric va fi sărbătorit cu mare fast şi alături de parteneri comunitari: Primăria şi Consiliul Local Răuceşti, Biblioteca Comunală Răuceşti, Complexul Muzeal Neamţ, Asociaţia Veteranilor de Război Răuceşti, Asociaţia „Cultul Eroilor – Regina Maria” Răuceşti, Inspectoratul Şcolar Neamţ şi Bisericile din Comuna Răucesti. Sunt si parteneri şi de peste Prut. De Ziua Veteranilor de Război – 29.04.2018 – o delegaţie de elevi şi profesori din Chişcăreni, raionul Sîngerei au participat la comemorea evenimentului.

Toate aceste organizaţii sunt implicate activ în proiectele Cercului de Istorie a elevilor din Şcoala Răuceşti, coordonat de prof. Traian Anton.

„De Ziua Eroilor, ca parte a proiectului Centenar, elevii Şcolii Răuceşti, începând cu grupa de preşcolari până la clasa a VIII a, vor planta câte un stejar – STEJARUL CENTENARULUI –  în faţa Şcolii, a Primăriei şi a fiecărei troiţe ridicate în sat în cinstea eroilor.

Sperăm ca stejarii să prindă rădăcini şi să fie un exemplu pentru tânara generaţie de a nu-şi uita identitatea naţională şi cea locală.

Activităţile se vor desfăşura pe întregul an 2018 şi sperăm, cu ajutorul Consiliului Local şi al Primăriei să facem o excursie, cu elevii merituoşi la Cetatea Unirii – Alba Iulia”, ne-a precizat prof. Traian Anton.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate