Și nemțenii vor autostrăzi! Miting auto pentru A8 și A7

0

Sâmbătă, 10 aprilie, numeroși nemțeni (și nu numai) vor participa la mitingul auto pentru susținerea Autostrăzilor Moldovei. S-au săturat de promisiuni. Vor fapte, și anume includerea unor tronsoane din A7 şi A8 la finanţare prin PNRR – Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Evenimentul are loc în Cristești, județul Iași. Locația nu a fost aleasă întâmplător, fiind intersecția dintre A7 (Autostrada Moldovei) cu A8 (Autostrada Unirii)- primul drum de mare viteză adoptat prin LEGE, însă neconcretizat până la acest moment.

Cu siguranță mulți dintre noi vor o infrastructură modernă în Moldova, așa cum vedem în toate țările europene.
În ultimii ani s-au încheiat contracte de execuție pentru astfel de investiții aproape în toate regiunile României, mai puțin în Moldova.
De fiecare dată această regiune în care trăim peste patru milioane de români a fost lăsată să se descurce, iar fondurile europene sau cele de la bugetul de Stat au fost direcționate către autostrăzile din Ardeal, Constanța, București, iar recent către Craiova.
Peste câteva săptămâni se va finaliza lista investițiilor prin PNRR care va ajunge la Bruxelles.
Trebuie să ne cerem dreptul la dezvoltare și să obligăm actuala guvernare să finanțeze tronsoane din A8 și A7 prin PNRR.

Fără această finanțare nu vom putea finaliza A7 și A8 în următorii ani.

De aceea, Asociația Împreună Pentru A8 vă invită la cel mai mare marș auto – moto din ultimii ani.
Hai să arătăm că ne pasă de viitorul acestei regiuni și de viitorul copiilor noștri
!”, transmite Cătălin Urtoi- vicepreședintele asociației.

Plecarea coloanelor auto și moto din județul NEAMȚ spre Cristești se face astfel:

  • PIATRA NEAMȚ: ora 10.30, Hotel Ceahlău
  • TÂRGU- NEAMȚ: ora 11.30, din Piața Adormirea Maicii Domnului
  • ROMAN: ora 11.00, Casa de Cultură

În Cristești, acolo unde are loc mitingul de la ora 12.00, nemțenii participanți se vor reuni cu coloanele de mașini venite din celelalte județe ale Moldovei-Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Galați, Vaslui și Vrancea.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate